Αρνητική η IATA με την προωθούμενη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (SES 2+)

Ως «αποτυχία» χαρακτηρίζει η IATA την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να ψηφίσει της τροπολογίες για την αναδιατύπωση του κανονισμού σχετικά με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (SES 2+).

Σύμφωνα με την Ένωση, η κίνηση αυτή «θα ανατρέψει το όραμα για εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας. Το SES επρόκειτο να τριπλασιάσει την χωρητικότητα του εναέριου χώρου της Ευρώπης, να μειώσει το κόστος στο μισό, να βελτιώσει την ασφάλεια κατά 10% και να βελτιώσει την περιβαλλοντική απόδοση κατά 10%.

Ο συμβιβασμός

που αναμένεται να εγκρίνουν τα κράτη-μέλη θα αποτρέψει το SES από το να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, θα μειώσει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και θα αφήσει απραγματοποίητη την τόσο αναγκαία εξοικονόμηση εκπομπών».

Σε δηλώσεις του ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA, ανέφερε: «Αποτυχία. Το μόνο που έχουμε να δείξουμε για τα χρόνια των συζητήσεων για το SES2+ για να ενώσουμε τους ουρανούς της Ευρώπης είναι μια βρώμικη συμφωνία που ξεπουλά τα στενά εθνικά συμφέροντα και δημιουργεί μερικές άχρηστες θέσεις εργασίας για γραφειοκράτες που υποστηρίζονται από την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ.

Αγνοώντας τις συνέπειες, οι εμπλεκόμενοι αναμφίβολα σύντομα θα συγχαρούν τους εαυτούς τους. Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιώτες, το περιβάλλον και οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να προετοιμαστούν να πληρώσουν με καθυστερήσεις, υψηλότερο κόστος και περιττές εκπομπές ρύπων. Είναι μια συμφωνία που δεν πρέπει να γίνει».

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Αρνητική η IATA με την προωθούμενη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (SES 2+) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
arnitiki-i-iata-me-tin-proothoumeni-metarrythmisi-tou-eniaiou-evropaikou-ouranou-ses-2.htm
Τυχαία Θέματα