Διόδια: Αναμένεται νέα πρόταση των παραχωρησιούχων, δεν «δέχεται» το υπουργείο Μεταφορών αυξήσεις 12% και την καταβολή αποζημιώσεων

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των παραχωρησιούχων για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Χθες, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα, τονίζοντας ότι το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται νέα πρόταση των παραχωρησιούχων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απορρίπτει

αυξήσεις 12%, αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων, ύψους 40 – 45 εκατ. ευρώ, στους παραχωρησιούχους για τη μη αύξηση των διοδίων από τις αρχές του 2023.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των διοδίων αναπροσαρμόζονται κάθε έτος, με βάση τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραχωρησιούχοι, στις πρώτες επιστολές τους, ζητούσαν αύξηση διοδίων 12,02%.

Εάν και στελέχη του υπουργείου ξεκαθάρισαν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παραχωρησιούχων οι αυξήσεις διοδίων, υπογραμμίζοντας ότι αυξήσεις συντελέστηκαν και στα εισιτήρια των πλοίων και των αεροπλάνων, τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να επέλθουν αυξήσεις 12%, οι οποίες θα «ανατροφοδοτήσουν» τον πληθωρισμό.

Φαίνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ απομακρύνεται σαν σενάριο, οπότε οι λύσεις που εξετάζονται, όπως όλα δείχνουν, είναι μικρότερες αυξήσεις σε βάθος χρόνου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο επανέλαβε χθες ότι επιζητεί λύση «με διαμοιρασμό κόστους». 

Το άρθρο Διόδια: Αναμένεται νέα πρόταση των παραχωρησιούχων, δεν «δέχεται» το υπουργείο Μεταφορών αυξήσεις 12% και την καταβολή αποζημιώσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
diodia-anamenetai-nea-protasi-ton-parachorisiouchon-den-dechetai-to-ypourgeio-metaforon-afxiseis-12-kai-tin-katavoli-apozimioseon.htm
Τυχαία Θέματα