Έχει σήμα στο μετρό της Αθήνας; Το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση δικτύου 5G

Το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) στους σταθμούς και τις σήραγγες των γραμμών του μετρό περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

Της Βάσως Βεγιάζη

Όπως επεσήμανε, στόχος είναι το 2024 οι περισσότεροι σταθμοί και σήραγγες των γραμμών του μετρό να διαθέτουν σήμα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την παρούσα περίοδο,

οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διεξάγουν πιλοτικό πρόγραμμα στη γραμμή 2, στο τμήμα «Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό», με στόχο τη λειτουργία σήματος 5G, τόσο εντός των σταθμών, όσο και εντός των σηράγγων.

Ο κ. Κοτταράς εκτίμησε ότι το 5G θα είναι σε λειτουργία στον σταθμό «Άλιμος» μετά τις γιορτές, πιθανόν τον Ιανουάριο του 2024, ενώ, το αργότερο ως το α’ τετράμηνο του 2024 θα ολοκληρωθεί το πιλοτικό πρόγραμμα στο τμήμα «Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό», οπότε και θα προχωρήσει η εγκατάσταση στο υπόλοιπο δίκτυο του μετρό.

Σχετικά με την επιβατική κίνηση, ο κ. Κοτταράς σχολίασε ότι «παρατηρούμε το 2023 επιστροφή της επιβατικής κίνησης στα επίπεδα προ Covid και αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι.

Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνεται ότι, ημερησίως, μετακινούμε κοντά στους 700.000 επιβάτες κατά μέσο όρο στις γραμμές 1, 2 και 3 και στο τραμ».

Το άρθρο Έχει σήμα στο μετρό της Αθήνας; Το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση δικτύου 5G εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
echei-sima-sto-metro-tis-athinas-to-chronodiagramma-gia-tin-egkatastasi-diktyou-5g.htm
Τυχαία Θέματα