Επίδειξη του συστήματος επιθεώρησης υδατοδρομίων με τη χρήση drone στο λιμάνι του Λαυρίου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο λιμάνι του Λαυρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίδειξη του συστήματος επιθεώρησης υδατοδρομίων με τη χρήση Drone, σε πραγματικές συνθήκες.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό έργο 5D-AeroSafe, το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στις αερομεταφορές, προσφέροντας λύσεις επιθεώρησης με drones για αεροδρόμια, συστήματα αεροναυτιλίας της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και ειδικά για τα υδατοδρόμια.

Στην

κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο συμμετέχουν οι ελληνικές εταιρείες «Future Intelligence» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια», καθώς και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Σε ρόλο συντονιστή η Airbus και μέλη η γαλλική ENAC, η ITWL από την Πολωνία, οι Vicomtech και Ferrovial από την Ισπανία και η Airmap από τη Γερμανία.

Τέλος, στην κοινοπραξία συμμετέχει ως σύμβουλος και παρατηρητής η Eurocontrol.

Η κοινοπραξία θα συνεργαστεί στενά με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), η οποία θα ορίσει τις απαιτούμενες κανονιστικές διαδικασίες, ώστε να διασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή εκτέλεση των πιλοτικών εφαρμογών του έργου.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας της λειτουργίας υδατοδρομίων και αεροδρομίων, ενώ ταυτόχρονα θα διευρύνει το πεδίο νέων καινοτόμων υπηρεσιών στην αεροναυτιλία (U-Space Services).

Με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, όπως εξειδικευμένα drones και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, το πρόγραμμα συνδράμει καθοριστικά στην ασφαλή λειτουργία και στη διαχείριση υδατοδρομίων και αεροδρομίων.

Το άρθρο Επίδειξη του συστήματος επιθεώρησης υδατοδρομίων με τη χρήση drone στο λιμάνι του Λαυρίου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
epideixi-tou-systimatos-epitheorisis-ydatodromion-me-ti-chrisi-drone-sto-limani-tou-lavriou.htm
Τυχαία Θέματα