Ερώτηση για την κατάρρευση οδοστρώματος στον άξονα Φλώρινα – Βίγλα Πισοδερίου κατέθεσε η Π. Πέρκα

Ερώτηση με θέμα την κατάρρευση του οδοστρώματος στον άξονα Φλώρινα – Βίγλα Πισοδερίου, λόγω κατολισθήσεων κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

Με αφορμή τη δεύτερη κατάρρευση του οδοστρώματος μέσα σε λίγους μήνες, η κα Πέρκα έθεσε υπόψη των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας το εν λόγω θέμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο που

έγινε η πρώτη καθίζηση στον οδικό αυτό άξονα, τον μοναδικό που συνδέει τη Φλώρινα με το Δήμο Πρεσπών, η κυκλοφορία εκτελείται σε ένα μόνο ρεύμα και ρυθμίζεται μέσω φωτεινού σηματοδότη.

Με την πρόσφατη δεύτερη κατάρρευση, αυτή τη φορά εντός της Κοινότητας Πισοδερίου, απαγορεύτηκε επιπλέον και η διέλευση οχημάτων βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Μέχρι σήμερα -και παρά το γεγονός ότι οι δήμοι Φλώρινας και Πρεσπών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων- δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, ούτε υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πότε θα γίνει αυτό.

Ο οδικός άξονας Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα-Καστοριά χρησιμοποιείται καθημερινά από πληθώρα κατοίκων της περιοχής, αλλά και τουριστών. Η αδυναμία επισκευής του υφιστάμενου δρόμου, αλλά και η τεράστια καθυστέρηση στην ωρίμανση και κατασκευή των έργων αναβάθμισης του τμήματος Φλώρινα-Ανταρτικό-Πρέσπες, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών.

Κι αυτά, τη στιγμή που στη χώρα γίνονται μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Φλώρινα, εν μέσω βίαιης απολιγνιτοποίησης, παραμένει οδικά απομονωμένη, αφού δε συνδέεται ούτε με την Εγνατία Οδό».

Δεδομένης της έντονης καθυστέρησης στην αποκατάσταση των σημείων κατάρρευσης και επειδή η Περιφέρεια, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε επίλυση του θέματος, η κα Πέρκα ζητά να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια υπουργεία.

Το άρθρο Ερώτηση για την κατάρρευση οδοστρώματος στον άξονα Φλώρινα – Βίγλα Πισοδερίου κατέθεσε η Π. Πέρκα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
erotisi-gia-tin-katarrefsi-odostromatos-ston-axona-florina--vigla-pisoderiou-katethese-i-p-perka.htm
Τυχαία Θέματα