Φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του πρώτου μετροπόντικα της γραμμής 4 του μετρό

Φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του πρώτου μετροπόντικα της γραμμής 4 του μετρό έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Η γραμμή 4 έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας και γι’ αυτό προβλέπεται η κατασκευή νέων σταθμών σε κομβικά σημεία του κέντρου, όπως είναι τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι.

Πρακτικά,

σε 8 χρόνια, όταν πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο, αυτό θα σημαίνει:

340.000 επιβάτες,53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο,1.216 μεγαβατώρες εξοικονόμηση ενέργειας,318 τόνοι λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρώτο τμήμα του έργου, του οποίου η κατασκευή έχει ξεκινήσει, έχει μήκος 13 χιλιόμετρα.

Από το άλσος Βεΐκου, πάει στην Κυψέλη, τα Δικαστήρια, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή, την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και καταλήγει στο Γουδή.

Συνολικά, πρόκειται για 15 νέους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή) σε τέσσερις δήμους, με τους 7 από αυτούς να βρίσκονται στον δήμο της Αθήνας.

Το άρθρο Φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του πρώτου μετροπόντικα της γραμμής 4 του μετρό εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα