Παρατείνεται ως τις 31/12/2024 η προθεσμία κατάρτισης των ΣΒΑΚ

Παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία για την έναρξη κατάρτισης Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ως τις 31η Δεκεμβρίου του 2024, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Στόχος της εν λόγω ρύθμισης (Άρθρο 94) είναι να δοθεί ικανός χρόνος για το σύνολο των υπόχρεων ΟΤΑ να εκκινήσουν τη διαδικασία

κατάρτισης των σχεδίων τους.

Επίσης, παρατείνεται και η προθεσμία για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη δημιουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για τα ΣΒΑΚ. Η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος του ν. 4784/2021.

Άρθρο 94

Παράταση προθεσμιών για έναρξη κατάρτισης ΣΒΑΚ και εξουσιοδοτικής διάταξης – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1 και παρ. 4 άρθρου 12 ν. 4784/2021

1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4784/2021 (Α’ 40) τροποποιείται ως προς την προθεσμία της υποχρέωσης έναρξης της κατάρτισης Σ.Β.Α.Κ. και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής: «3. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριάντα χιλιάδων (30.000) κατοίκων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη γενική απογραφή πληθυσμού, οι ΟΤΑ α’ βαθμού, ανεξαρτήτως πληθυσμού κατοίκων εφόσον εμπίπτουν στις περιοχές αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και το σύνολο των ΟΤΑ β’ βαθμού υποχρεούνται στην έναρξη κατάρτισης ΣΒΑΚ έως 31.12.2024. Η απόφαση του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 5 συνιστά την έναρξη της κατάρτισης Σ.Β.Α.Κ.».

2. Η παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 4784/2021 τροποποιείται ως προς την προθεσμία έκδοσης της κοινής απόφασης και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Με κοινή απόφαση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εκδίδεται εντός τριών (3) ετών, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται η διαδικασία δημιουργίας, ανάπτυξης, λειτουργίας και συντήρησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα ΣΒΑΚ και κάθε άλλο σχετικό με αυτή θέμα.».

Το άρθρο Παρατείνεται ως τις 31/12/2024 η προθεσμία κατάρτισης των ΣΒΑΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα