Η Γερμανία καλείται για ορθή μεταφορά στο εθνικό της δίκαιο των κανόνων του ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στη Γερμανία [INFR(2019)2159], λόγω πλημμελούς μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο των ενωσιακών κανόνων του ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου.

Ο ενιαίος ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός χώρος είναι ένα σύστημα σιδηροδρομικών δικτύων σε επίπεδο ΕΕ που αποσκοπεί να καταστήσει δυνατή την επέκταση του τομέα των σιδηροδρόμων με βάση τον ανταγωνισμό, την τεχνική εναρμόνιση και την από κοινού ανάπτυξη διασυνοριακών συνδέσεων.

Μέρος του τίθεται σε εφαρμογή με την οδηγία 2012/34/ΕΕ, η οποία καλύπτει

κυρίως ζητήματα ανταγωνισμού, τη ρυθμιστική εποπτεία και τη δίκαιη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση στις σιδηροδρομικές υποδομές και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η Γερμανία δεν μετέφερε ορθά ορισμένες από τις διατάξεις της οδηγίας και, για τον λόγο αυτόν, η Κομισιόν είχε αποστείλει πρώτη προειδοποιητική επιστολή στη Γερμανία στις 10 Οκτωβρίου 2019.

Ενώ η Γερμανία έχει αντιμετωπίσει ορισμένες από τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν στην αρχική προειδοποιητική επιστολή, η εκτίμηση της Επιτροπής σχετικά με τη νομοθεσία που κοινοποιήθηκε πρόσφατα από τη Γερμανία εγείρει πρόσθετες ανησυχίες.

Η Γερμανία έχει πλέον προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσει στα επιχειρήματα της Κομισιόν ειδάλλως μπορεί να αποφασιστεί η αποστολή αιτιολογημένης γνώμης.

Το άρθρο Η Γερμανία καλείται για ορθή μεταφορά στο εθνικό της δίκαιο των κανόνων του ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-germania-kaleitai-gia-orthi-metafora-sto-ethniko-tis-dikaio-ton-kanonon-tou-eniaiou-evropaikou-sidirodromikou-chorou.htm
Τυχαία Θέματα