Η ταυτότητα της FERST Logistics στην οποία εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό η πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών

Από τα «σπλάχνα» της SARMED προέρχεται η FERST Logistics, η οποία – όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες – εξαγοράστηκε (πώληση πλειοψηφικού ποσοστού) από την πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού και την εταιρεία της, Neptune Land Services.

Επιμέλεια: Φ. Φωτεινός

H Automotive Logistics Ανώνυµη Εταιρεία

ή FERST Logistics, όπως ονομάζεται σήμερα, ιδρύθηκε στον Πειραιά το 2019, όντας µια εκ των πέντε επωφελούµενων εταιρειών που προέκυψαν από τη διάσπαση της εταιρείας «Ελληνικές Αποθήκες Σαραντίτης ΑΕ».

Κατά το 2022, ο καθαρός κύκλος εργασιών της FERST Logistics ανήλθε στα 13,85 εκατ.  και τα προ φόρων κέρδη 0,6 εκατ.

«Η ενεργειακή κρίση εκτόξευσε τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου κατακόρυφα.  Αυτό έφερε πολύ υψηλά οικονομικά εμπόδια στο μεταφορικό έργο για τον κλάδο μας, καθώς έστω και αν υπήρχαν ρήτρες για τη διακύμανση του κόστους καυσίμου, η πραγματική διαφορά στο μεταφορικό κόστος είναι πάντα μεγαλύτερη.

Και σαφώς τα κοστολόγια ανέβηκαν σε πολλές άλλες κατηγορίες που επηρεάζουν τη λειτουργία μας (ελαστικά, ανταλλακτικά, ενέργεια κλπ).

Παρ’ όλα αυτά για μια ακόμη χρονιά η FERST κατέγραψε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με σύμμαχο τις ελαφρώς βελτιωμένες παραγωγές από τα εργοστάσια και την πολύ καλή τουριστική περίοδο που ανέβασε τις πωλήσεις οχημάτων, καταφέραμε να βελτιώσουμε τις πωλήσεις μας κατά 33%.

Βεβαίως η προσήλωσή μας στο επενδυτικό μας σχέδιο έφερε νέες επενδύσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε αυτοκινητοφόρες νταλίκες, νέο κτίριο συνεργείου 1.500 μέτρων και νέους χώρους αποθήκευσης 50.000 τμ.

Οι ηχηρές νέες συνεργασίες συνεχίστηκαν και μέσα στο 2022, με την BMW να απονείμει στην εταιρεία μας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας για τα οχήματα της (BMW, Mini) μετά από διεθνή διαγωνισμό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην οικονομική έκθεση του 2022 της εταιρείας.

Η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τη Neptune Land Services της Μελίνας Τραυλού εντάσσεται στον σχεδιασμό της NLS για τη δημιουργία μίας σύγχρονης αλυσίδας μεταφοράς οχημάτων.

Όπως επισημάνθηκε, διατηρείται η διοικητική ομάδα της FERST και αξιοποιείται η τεχνογνωσία της εταιρείας στο πεδίο της αποθήκευσης, διανομής και κέντρων τεχνικών υπηρεσιών (PDI).

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και το διεθνές θαλάσσιο δίκτυο της Νeptune Lines, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής θαλάσσιων και χερσαίων υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων.

Το άρθρο Η ταυτότητα της FERST Logistics στην οποία εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό η πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-taftotita-tis-ferst-logistics-stin-opoia-exagorase-pleiopsifiko-pososto-i-proedros-ton-ellinon-efopliston.htm
Τυχαία Θέματα