Κομισιόν: “Ναι” σε γαλλική επιχορήγηση της Verkor για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου ηλεκτρικών οχημάτων

Η Κομισιόν ενέκρινε ένα γαλλικό μέτρο ύψους 659 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Verkor στην έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) νέων διαδικασιών παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για τις μπαταρίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο του μέτρου, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης έως και 659 εκατ. ευρώ που θα καλύψει το έργο Ε&Α έως τα τέλη του 2026.

Ως μέρος του έργου, η Verkor

θα επικεντρωθεί: (i) στην αυτοματοποίηση της παραγωγής ηλεκτροδίων και του σχηματισμού μπαταριών μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, (ii) στην ενίσχυση των τεχνικών ανακύκλωσης, (iii) στην ανάκτηση υλικών και (iv) στον σχεδιασμό μιας καινοτόμου πιλοτικής γραμμής παραγωγής που θα “ανοίξει” το δρόμο για μεγάλης κλίμακας παραγωγή μπαταριών.

Β. Βεγ.

Το άρθρο Κομισιόν: “Ναι” σε γαλλική επιχορήγηση της Verkor για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου ηλεκτρικών οχημάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
komision-nai-sti-galliki-epichorigisi-tis-verkor-gia-tin-paragogi-batarion-ionton-lithiou-ilektrikon-ochimaton.htm
Τυχαία Θέματα