Νέα αντιπαράθεση ΟΣΕ – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαβάσεις

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΟΣΕ και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον σιδηρόδρομο και ειδικότερα, για τις διαβάσεις.

«Θυμάστε την τηλεδιοίκηση της βόρειας Ελλάδας που θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης; Ε, σήμερα, μας ενημέρωσε ο ΟΣΕ ότι στη γραμμή προς Στρυμόνα 10 διαβάσεις είτε είναι αφύλαχτες, είτε δε λειτουργούν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως

ανέφερε, «οι μηχανοδηγοί αρνήθηκαν να κάνουν την επικίνδυνη διαδρομή, ο συρμός επέστρεψε στο μηχανοστάσιο, το δοκιμαστικό δρομολόγιο ακυρώθηκε».

Και αυτό, τόνισε, συνέβη «στην καρδιά της περιφέρειας του υποψηφίου Σερρών, κ. Καραμανλή, στην Ελλάδα του 2023».

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση», σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Πού θα πάει. Θα τα μηδενίσετε».

Η απάντηση στελεχών του ΟΣΕ

Στα ανωτέρω, στελέχη του ΟΣΕ υποστήριξαν τα ακόλουθα:

Η λειτουργία Σηματοδότησης/Τηλεδιοίκησης δεν έχει καμία συνάφεια με τη λειτουργία των ΑΣΙΔ. Η Τηλεδιοίκηση εξασφαλίζει την χάραξη της σωστής διαδρομής, την διευθέτηση των αλλαγών και τον έλεγχο εμπλεκόμενων διαδρομών.Τα ΑΣΙΔ είναι τοπικά συστήματα που ελέγχουν την οδική κυκλοφορία και για το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ανεξάρτητα της σηματοδότησης συστήματα.Το δρομολόγιο ήταν δοκιμαστικό και επιπλέον ο γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας ορίζει με απόλυτο τρόπο την διέλευση των αμαξοστοιχιών από ΑΣΙΔ που έχουν υποστεί βλάβη προσωρινή ή μόνιμη.Για τα εμπορικά δρομολόγια που κινούνται στο συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα, ο ΟΣΕ έχει προβλέψει επιπλέον των σχετικών διατάξεων του ΓΚΚ να συνοδεύει τις αμαξοστοιχίες πλοηγός από προσωπικό του ΟΣΕ, ώστε να εξασφαλίζει την διέλευση των αμαξοστοιχιών από ΑΣΙΔ που δεν λειτουργούν.Ο ΟΣΕ ήδη εκπαιδεύει προσωπικό φύλαξης ισοπέδων διαβάσεων και από την επόμενη εβδομάδα θα εξασφαλίζει τις διαβάσεις που δεν λειτουργούν μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών ή την αντικατάστασή τους με νέα συστήματα.

Το άρθρο Νέα αντιπαράθεση ΟΣΕ – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαβάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα