Νέα γραμμή τελικής συναρμολόγησης A320 Family, στην Τουλούζη, για την Airbus

Η Airbus εγκαινίασε τη νέα γραμμή τελικής συναρμολόγησης A320 Family (FAL) στην Τουλούζη.

Μάλιστα, στο γεγονός συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune, ο υπουργός Βιομηχανίας Roland Lescure, η υφυπουργός Εσωτερικών

Dominique Faure, καθώς και εργαζόμενοι της Airbus.

«Τα εγκαίνια αυτής της νέας γραμμής τελικής συναρμολόγησης -με δυνατότητα και για A321- στην Τουλούζη αντιπροσωπεύουν ένα ακόμη ορόσημο στον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό του παγκόσμιου βιομηχανικού μας συστήματος. Η νέα γραμμή (FAL) θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη αύξηση του ρυθμού παραγωγής σε 75 αεροσκάφη A320 Family το μήνα το 2026, ενώ θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση για αεροσκάφη A321, η οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύει περίπου το 60% του συνολικού ανεκτέλεστου της σειράς A320 Family», δήλωσε ο CEO της Airbus, Guillaume Faury.

Όπως είπε ο ίδιος, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε αυτή τη νέα εγκατάσταση να εντάσσεται στο παγκόσμιο δίκτυο των χώρων τελικής συναρμολόγησης που θα περιλαμβάνει 4 FAL στο Αμβούργο της Γερμανίας, 2 στην Τουλούζη της Γαλλίας, 2 στο Mobile στις ΗΠΑ και 2 στο Tianjin της Κίνας, όλα ικανά να συναρμολογήσουν ένα αεροσκάφος A321».

Σύμφωνα με την Airbus, «σε αυτήν την τελευταία σειρά τελικής συναρμολόγησης της οικογένειας A320 υπάρχει μια ποικιλία καινοτομιών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας των προϊόντων, καθώς και τη θέσπιση νέων προτύπων για την υγεία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν ψηφιακό έλεγχο παραγωγής με χρήση τη tablet και smartphone για μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, αυτοματοποιημένα συστήματα εφοδιαστικής για τη διανομή ανταλλακτικών και ρομπότ ελαφρού βάρους για τη σύνδεση τμημάτων του αεροσκάφους».

Εγκατεστημένο στο πρώην κτίριο συναρμολόγησης A380 «Jean-Luc Lagardère», το νέο FAL ξεκίνησε την αρχική του λειτουργία του στα τέλη του 2022 με την παράδοση των πρώτων τμημάτων ατράκτου. Η κυκλοφορία του πρώτου αεροσκάφους που είναι πλήρως συναρμολογημένο σε αυτή την εγκατάσταση -ενός A321- αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2023. Η εν λόγω γραμμή θα αυξήσει σταδιακά τη λειτουργία της έως το 2025, απασχολώντας άμεσα περίπου 700 εργαζόμενους.

Το άρθρο Νέα γραμμή τελικής συναρμολόγησης A320 Family, στην Τουλούζη, για την Airbus εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-grammi-telikis-synarmologisis-a320-family-stin-toulouzi-gia-tin-airbus.htm
Τυχαία Θέματα