Προχωρούν οι διαδικασίες για την είσοδο του αεροδρομίου της Αθήνας στο Χρηματιστήριο

Προχωρούν οι διαδικασίες για την είσοδο του αεροδρομίου της Αθήνας στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ και, εφόσον δοθεί το «πράσινο» φως από τη νέα κυβέρνηση, θα εισαχθεί το 30% του αεροδρομίου στο Χρηματιστήριο και ειδικότερα, το 20% μέσω δημόσιας εγγραφής, ενώ το υπόλοιπο 10% στον νυν μεγαλομέτοχο, την AviAlliance, μέσω ιδιωτικής

τοποθέτησης.

Εκτός απροόπτου και σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα αναμένεται να υπογραφτεί μνημόνιο μεταξύ των μετόχων του αεροδρομίου της Αθήνας, με αντικείμενο τη μεταβολή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

Πρόκειται για μία απαραίτητη «εσωτερική» διαδικασία, καθώς κάθε σημαντική μετοχική μεταβολή επικυρώνεται από τους μετόχους.

Στη συνέχεια και μέσω της Βουλής, θα τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου, ώστε στη συνέχεια τμήμα του ΔΑΑ να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Ο ΔΑΑ διοικείται και λειτουργεί ως εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, με το ελληνικό δημόσιο να κατέχει το 55% των μετοχών (30% ΤΑΙΠΕΔ και 25% Υπερταμείο) και το υπόλοιπο 45% να βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών (Avi Alliance 40% και οικογένεια Κοπελούζου 5%).

Το άρθρο Προχωρούν οι διαδικασίες για την είσοδο του αεροδρομίου της Αθήνας στο Χρηματιστήριο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
prochoroun-oi-diadikasies-gia-tin-eisodo-tou-aerodromiou-tis-athinas-sto-chrimatistirio.htm
Τυχαία Θέματα