«Προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο της Αθήνας και η Juneyao Air. Πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη

Διευρύνει το άνοιγμα του στην κινεζική αγορά το αεροδρόμιο της Αθήνας. Μετά την Air China, πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και η Juneyao Air.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, το αεροδρόμιο, έπειτα από διαπραγματεύσεις ετών, κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Air China

για τη διεξαγωγή απευθείας δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Σαγκάης.

Οι πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη διεξάγονται 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, ενώνοντας τα δυο μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα της Ελλάδας και της Κίνας.

Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, στελέχη του αεροδρομίου της Αθήνας, αλλά και της εγχώριας τουριστικής / επιχειρηματικής βιομηχανίας διατηρούν υψηλές φιλοδοξίες, λόγω του τεράστιου μεγέθους / δυναμικής της κινεζικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΑΑ φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τη Juneyao Air, ώστε να δρομολογήσει και εκείνη απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη.

Η Juneyao Air έχει συμπεριλάβει την Αθήνα σε ένα ευρύτερο «άνοιγμα» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα, οι δυο πλευρές ήταν κοντά στην επίτευξη συμφωνίας το 2019, ωστόσο η εκδήλωση της πανδημίας ματαίωσε την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τις απευθείας πτήσεις στη Σαγκάη, η Αθήνα συνδέεται και με το Πεκίνο.

Οι πτήσεις προς το Πεκίνο εγκαινιάστηκαν το 2017, διαγράφοντας σταδιακά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το 2019, οι επιβάτες από την Κίνα έφτασαν τις 217.600, σημειώνοντας αύξηση επιβατών 22% όσον αφορά τις απευθείας συνδέσεις έναντι του 2018 και 21% στις συνδέσεις με ενδιάμεσο σταθμό.

Από το 2013 έως το 2019 σημειώθηκε αύξηση 166% και είναι ενδεικτικό ότι, από το 2018, η κινεζική αγορά εισήλθε στο top 20 του αεροδρομίου, ανεβαίνοντας τελικά στην 15η θέση το 2019.

Φώτης Φωτεινός 

Το άρθρο «Προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο της Αθήνας και η Juneyao Air. Πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα