Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Ναυτιλίας οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Συστάθηκε «Ομάδα Έργου»

Στη σύσταση «Ομάδας Έργου» για τον σχεδιασμό και τη ανάπτυξη του «Παρατηρητηρίου Τιμών Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων» προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Του Φώτη Φωτεινού

Αντικείμενο της «Ομάδας Έργου» αποτελεί η σχεδίαση και ανάπτυξη του «Παρατηρητηρίου Τιμών Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων», το οποίο εντάσσεται στη δράση «Επιχειρησιακή και λειτουργική αναβάθμιση του εθνικού συστήματος θαλασσίων συγκοινωνιών».

Σκοπός του έργου είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη μίας ψηφιακής εφαρμογής, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα

ανεύρεσης της τιμής του καθαρού ναύλου (χωρίς επιβαρύνσεις ) και του μεικτού ναύλου (τιμή τελικού εισιτηρίου) σε 1.500 συνδέσεις λιμένων.

Επίσης, θα δίνει τη δυνατότητα του υπολογισμού της μέσης τιμής σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων επιβατών (οικονομική, με κλίνη), οχημάτων (μικρά, μεγάλα) και φορτηγών οχημάτων.

Τέλος, έργο της ομάδας αποτελεί η επιλογή, ενδεικτικά, 10 συνδέσεων, των οποίων οι τιμές των ναύλων θα παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση.

Για το σκοπό αυτό, η «Ομάδα Εργασίας» θα υποβάλλει προς έγκριση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπόδειγμα Δελτίου Τύπου για το παρατηρητήριο τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία ναύλων και θα δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το άρθρο Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Ναυτιλίας οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Συστάθηκε «Ομάδα Έργου» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-mikroskopio-tou-ypourgeiou-naftilias-oi-times-ton-aktoploikon-eisitirion-systathike-omada-ergou.htm
Τυχαία Θέματα