Τζεφ Μπέζος (Amazon) vs Λευκού Οίκου για την τιμή των καυσίμων

Κατηγορίες κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, για τις τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ.

«Το μήνυμά μου προς τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα πρατήρια καυσίμων και ορίζουν τις τιμές στην αντλία είναι απλό: βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου και παγκόσμιου κινδύνου», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter

και συμπλήρωσε «Μειώστε τις τιμές που χρεώνετε στην αντλία ώστε να αντανακλά το κόστος που καταβάλλετε για το προϊόν. Και κάντε το τώρα».

My message to the companies running gas stations and setting prices at the pump is simple: this is a time of war and global peril.

Bring down the price you are charging at the pump to reflect the cost you’re paying for the product. And do it now.

President Biden (@POTUS) July 2, 2022

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Μπέζος και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ -πάλι μέσω Twitter- είπε «Άουτς. Ο πληθωρισμός είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Λευκός Οίκος. Είναι είτε λανθασμένη στόχευση ή μια βαθιά έλλειψη κατανόησης των βασικών δυναμικών της αγοράς».

Ouch. Inflation is far too important a problem for the White House to keep making statements like this. It’s either straight ahead misdirection or a deep misunderstanding of basic market dynamics. https://t.co/XgKfEICZpk

— Jeff Bezos (@JeffBezos) July 3, 2022

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μπάιντεν, παρατηρώντας, και αυτή μέσω Twitter, ότι «οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά περίπου 15 δολάρια τον περασμένο μήνα», αλλά μολαταύτα αυτές στα πρατήρια «ελάχιστα μειώθηκαν». «Δεν πρόκειται για ‘βασικές δυναμικές της αγοράς’. Πρόκειται για μια αγορά που απομυζά τον Αμερικανό καταναλωτή», πρόσθεσε.

Το γαλόνι (τα 3,8 λίτρα) βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασε στις αρχές Ιουνίου το συμβολικό όριο των 5 δολ. για πρώτη φορά. Μειώθηκε έκτοτε, αλλά παραμένει μακριά από τα 3,10 δολ. όπου βρισκόταν πριν από έναν χρόνο.

The post Τζεφ Μπέζος (Amazon) vs Λευκού Οίκου για την τιμή των καυσίμων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα