Ξεκινούν τα εμπορευματικά δρομολόγια, αποτελώντας “οδηγό” για τα επιβατικά. Επιστολή της Hellenic Train στον ΟΣΕ

Κορυφώνεται η αγωνία για τα εμπορευματικά και επιβατικά δρομολόγια της Hellenic Train.

Έπειτα από σημερινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η Hellenic Train πρόκειται να αποστείλει επιστολή στον ΟΣΕ, ζητώντας την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για την επαναδιεξαγωγή των εμπορευματικών δρομολογίων στον άξονα ΑθήναΘεσσαλονίκη

– Ειδομένη.

Του Φώτη Φωτεινού 

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν να κάνουν με τα συστήματα επικοινωνιών στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, στην τοποθέτηση πομπών στο χιλιομετρικό τμήμα 62 – 67 προς Ειδομένη και στη φύλαξη των διαβάσεων προς την Ειδομένη.

Εάν υλοποιηθούν τα ανωτέρω, τότε θα εκκινήσουν, εκ νέου, τα εμπορευματικά δρομολόγια της Hellenic Train, πιθανότατα από αύριο το βράδυ (το Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο από μεθαύριο). 

Επίσης, εάν ξεκινήσουν τα εμπορευματικά στον άξονα ΑθήναΘεσσαλονίκη, ουσιαστικά θα αποτελέσουν το κρίσιμο τεστ για την επανέναρξη των επιβατικών δρομολογίων στον κεντρικό άξονα, η οποία εικάζεται ότι θα συντελεστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (από Δευτέρα 3 Απριλίου).

Ακόμη, από μεθαύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας θα διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα (οι μηχανοδηγοί προτείνουν να δοθεί και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως τη Λεπτοκαρυά), ενώ το Σάββατο 1η Απριλίου θα διεξαχθούν τα δρομολόγια Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Το άρθρο Ξεκινούν τα εμπορευματικά δρομολόγια, αποτελώντας “οδηγό” για τα επιβατικά. Επιστολή της Hellenic Train στον ΟΣΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ξεκινούν, “οδηγό”, Επιστολή, Hellenic Train, ΟΣΕ,xekinoun, “odigo”, epistoli, Hellenic Train, ose