5 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από λάθος αποφάσεις

Αν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις και πόσω μάλλον τις «σωστές», δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την εφαρμογή των πέντε παρακάτω τρόπων στη ζωή και την καθημερινότητά σου

Δεν το έχουμε όλοι με τις αποφάσεις. Κάποιοι δυσκολευόμαστε περισσότερο από κάποιους άλλους για να πάρουμε ακόμη και τις πιο μικρές της καθημερινότητας. Άλλοι πάλι τις έχουμε στο τσεπάκι. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και μένεις πίσω στη λήψη τους ακριβώς επειδή πιστεύεις πως θα κάνεις λάθη, οι ειδικοί σου εγγυώνται πως θα τα αποφύγεις μέσα από τους πέντε παρακάτω τρόπους.

Για να μην έχεις ποτέ λοιπόν τον φόβο της

αποτυχίας:

1. Φρόντισε να μην ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι καλό είναι να αποφεύγεις να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα που θα μπορούσαν να σε αποπροσανατολίσουν και να σου στερήσουν την παραγωγικότητα. To multitasking μπορεί να σε οδηγήσει εύκολα σε burnout οπότε για να μην εξωθείς τον εαυτό σου στα άκρα, καλύτερα να καταπιάνεσαι με ένα πράγμα τη φορά. Έτσι θα οδηγηθείς σίγουρα στην πιο σωστή απόφαση.

2. Κινήσου με λογική

Θα μπορούσαμε να σου προτείναμε οπουδήποτε αλλού το συναίσθημα αλλά όχι εδώ. Οι πιο ευφυείς άνθρωποι σκέφτονται με τη λογική και δεν αφήνουν να επηρεαστούν από τα όποια συναισθήματά τους. Μην αφήσεις λοιπόν ποτέ τον εαυτό σου να αποφασίσει για κάτι αν είναι θυμωμένος ή έχει υπερβολικό άγχος.

3. Μη ζητάς τη γνώμη των άλλων

Η αλήθεια είναι πως καλές είναι και οι συμβουλές αλλά μόνο εσύ ξέρεις μέσα σου τι απόφαση πρέπει να πάρεις. Γι’ αυτό μην επηρεάζεσαι από τις απόψεις των άλλων και προσπάθησε να ακούσεις τον δικό σου εαυτό μακριά από άλλες παρεμβολές.

4. Κράτα μια αισιόδοξη στάση

Αυτό που προτείνουν στην ουσία οι ειδικοί, δεν είναι να υιοθετήσεις την τοξική θετικότητα αλλά να διατηρήσεις μια αισιόδοξη ματιά όσο φυσικά γίνεται κάτι τέτοιο. Έτσι, θα οδηγηθείς πιο εύκολα στη σωστή απόφαση και να έχεις σιγουριά πως θα γίνεις μαγνήτης πολλών καλών πραγμάτων στη ζωή σου.

5. Δείξε προσαρμοστικότητα

Όσο πιο εύκολα εγκλιματίζεσαι σε μια νέα συνθήκη και κατάσταση, τόσο πιο εύκολα φτάνεις στον δρόμο της σωστής απόφασης. Δοκίμασε το και οι ειδικοί σου εγγυώνται πως δεν θα χάσεις!

jenny.gr

The post 5 τρόποι που θα σε κρατήσουν μακριά από λάθος αποφάσεις appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα