Αύξηση της μεταδοτικότητας προανήγγειλε ο Σαρηγιάννης λόγω των πολλών ανεμβολίαστων

Αύξηση του δείκτη μετάδοσης προανήγγειλε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάτι για το οποίο ευθύνεται, όπως είπε, ο μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια σταθερότητα για μερικές μέρες. Ο δείκτης αναπαραγωγής είναι γύρω στη μονάδα. Αυτό σημαίνει σταθερότητα.

Είχαμε ανέβει στο 2,6 και είχαμε κατέβει στο 0,67 πριν από 15 μέρες», είπε αρχικά ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ

και συνέχισε: «Περιμένουμε να δούμε αύξηση δυστυχώς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Είναι κρίσιμο αυτό γιατί οι συμπολίτες μας αυτοί είναι αθωράκιστοι.

Μπορούν να μολυνθούν και να μολύνουν. Το θέμα είναι πώς μπορεί να επιμολυνθεί ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας. Η έκκλησή μου προσωπικά είναι να κάνουν την τρίτη δόση».

Στη συνέχεια ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε: «Είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Δεν πρέπει να υπάρχει το «εγώ». Για να σταματήσεις τη βαριά νόσηση πρέπει να σταματήσει η διασπορά της Ομικρον. Αν η διασπορά είναι μεγάλη, η πιθανότητα να έρθει σε επαφή ένας ταλαιπωρημένος οργανισμός με κάποιον φορέα είναι μεγαλύτερη».

The post Αύξηση της μεταδοτικότητας προανήγγειλε ο Σαρηγιάννης λόγω των πολλών ανεμβολίαστων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα