Χανιά | “Η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης έχει δραματικά αποτύχει” – Ερωτήματα και απαντήσεις για τις αυξήσεις των τιμών | Video+Photos

| Video+Photos

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα τον τελευταίο καιρό, χαρακτηρίζεται από την συνεχιζόμενη έλλειψη ενέργειας παντού και της αλματώδους αύξησης των τιμών της, επηρεάζοντας σοβαρά όλες τις χώρες.

Με αφορμή λοιπόν την συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης διοργάνωσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 18:00 στο κτήριο του Τμήματος – οδός Νεάρχου 23 στα Χανιά,

εκδήλωση με τίτλο «προτάσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης».

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σήμερα να συζητήσουμε και για τις άμεσες – βραχυπρόθεσμες δυνατότητες και τις στρατηγικές – μακροπρόθεσμες των προβλημάτων της ενεργειακής κρίσης» ανέφερε ο μηχανολόγος μηχανικός, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και γραμματέας τομέα ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χάρης Δούκας. Ο ίδιος, μίλησε για το φυσικό αέριο, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «γεννάει» τρομακτική κερδοσκοπία για πολύ λίγους.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν λύσεις που έχουν να κάνουν με την θέρμανση, αλλά και διαχείριση της ενέργειας από πολίτες, επιχειρήσεις και αγρότες. Ο κ. Δούκας τόνισε πως η πρώτη λύση που πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση είναι πλαφόν στην λιανική. «Νομίζω πρέπει να διαμορφωθεί ένας εθνικός στόχος και να είναι ενεργειακή ανεξαρτησία, ενεργειακή αυτονομία» δήλωσε ολοκληρώνοντας.Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, Σπύρος Σοφιανός, αναφέρθηκε στη σημερινή εκδήλωση και τόνισε πως η ενεργειακή κρίση θα υπάρξει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, όχι μόνο επιχειρηματικά, αλλά και στα νοικοκυριά.Η κρίση στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ακολουθείται πάντα ότι γίνεται στην Ευρώπη, διότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης έχει δραματικά αποτύχει.

Αυτά επισήμανε η ηλεκτρολόγος μηχανικός και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου Δ.Ε.Η. / ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ, Παναγιώτα Σταθά. Η ίδια τόνισε, πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και θα αναγκαστούμε να μετασχηματίσουμε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. «Θα πρέπει να ανασχεδιάσουμε με τρόπο, ώστε το πρωτεύον να μην είναι τα κέρδη των εταιριών, αλλά οι τσέπες των καταναλωτών κι η δυνατότητα επιβίωσης» συμπλήρωσε η κ. Σταθά.

zarpanews.gr

The post Χανιά | “Η| “Η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης έχει δραματικά αποτύχει” – Ερωτήματα και απαντήσεις για τις αυξήσεις των τιμών | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα