Χανιά | «Η τριλογία του Μίκη» – Το Vamos Orchestra παρουσιάζει εμβληματικά έργα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Το Μουσικό Σύνολο Vamos τιμά τον Μεγάλο Έλληνα Συνθέτη με την παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του: Μαουτχάουζεν, Λιποτάκτες και Romancero Gitano.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα Χανιά, στις 19:00 στην μνήμη του Henning Zierock.

Ερμηνεία:

Τάσος Αποστόλου, Άννα Κώτη

Εισιτήρια ηλεκτρονικά (Δελτία Δωρεάν Εισόδου) θα βρείτε ΕΔΩ είτε με παραλαβή από το Μεγάλο Αρσενάλι, καθημερινά 10.00 – 14.00 & 19.00 – 23.00.

Διοργάνωση:

Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Δήμος Χανίων
ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
Παγκρήτιος Σύλλογος «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη»

Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Mαουτχάουζεν (The Balad of Mauthausen) ονομάστηκε ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία αποτελούν μελοποίηση -κατά κύριο λόγο- του αφηγηματικού έργου Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο οποίο περιγράφεται ο έρωτας δύο κρατουμένων στο ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι Λιποτάκτες είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Περιλαμβάνει τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του αδελφού του Γιάννη Θεοδωράκη.Χανιά | Η μελοποίηση τους χρονολογείται στο διάστημα 1952-1954

«Ρομανθέρο Χιτάνο»: Το όνομα συλλογής ποιημάτων του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ρομανθέρος, δηλαδή ρομάντζα, ερωτικές ιστορίες, των χιτάνος – ή αλλιώς ο ύμνος της τσιγγάνικης ομορφιάς και περηφάνιας.

Στις αρχές του 1967 ο Οδυσσέας Ελύτης, που είχε μεταφράσει ήδη τα ποιήματα του Romancero Gitano, σκέφτηκε να αποδώσει απλά εφτά από αυτά τα ποιήματα, κρατώντας μόνο τα ουσιώδη στοιχεία τους – βάζοντας και ομοιοκαταληξίες – ώστε να γίνουν τραγούδια.

Για τα τραγούδια αυτά ο κατάλληλος συνθέτης ήταν ασφαλώς ο Μίκης Θεοδωράκης.

Όλα τα έργα έχουν ενορχηστρωθεί ξανά στο ύφος και το ηχόχρωμα των Vamos.

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Η τριλογία του Μίκη» – Το Vamos Orchestra παρουσιάζει εμβληματικά έργα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Η, Μίκη –, Vamos Orchestra,chania | i, miki –, Vamos Orchestra