Χανιά | Τραγικό: Έκλεισε ο παιδικός σταθμός Κουντούρας λόγω έλλειψης προσωπικού – “Στον αέρα” 28 οικογένειες

Κλειστός θα είναι από σήμερα Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας ο παιδικός σταθμός Κουντούρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσει ομαλά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης, ο σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί καθώς έληξε η σύμβαση της καθαρίστριας, με αποτέλεσμα η θέση να παραμένει κενή.

«Στον συγκεκριμένο

παιδικό σταθμό λείπει εργαζόμενος καθαριότητας. Οι υπόλοιπες ειδικότητες, των βρεφονηπιοκόμων και της μαγείρισσας είναι καλυμμένες. Υπήρχε ένα άτομο στην καθαριότητα, έληξε η σύμβασή του, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, γιατί γίνονται με προσλήψεις ορισμένου χρόνου».

Μέχρι σήμερα ο παιδικός σταθμός φιλοξενούσε 28 παιδάκια, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σχετικά με το εάν υπάρχει η πιθανότητα απόσπασης εργαζόμενου από άλλο παιδικό σταθμό σε αυτόν της Κουντούρας, ο κ. Περράκης είπε:

«Φέτος είχαμε ζητήσει επτά άτομα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, εγκρίθηκαν μόνο τα πέντε, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό στα δύο, δυστυχώς δεν έχουμε προσωπικό. Κάνουμε προσπάθειες να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό με δίμηνες-τρίμηνες συμβάσεις για να μπορέσουμε να λύσουμε προσωρινά αυτό το θέμα και ξανά πάλι το ίδιο.

Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλά εάν δεν στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί με μόνιμο προσωπικό… δεν είναι κάτι ευκαιριακό, είναι μια διαρκής ανάγκη που έχει η κοινωνία. Ελπίζουμε να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό. Αυτά τα θέματα λύνονται μόνο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Δεν ζητάμε επτά άτομα γιατί έτσι θεωρήσαμε ότι είναι, είναι επτά άτομα απαραίτητα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτές οι δομές που στηρίζουν τις κοινωνίες. Πρέπει να εγκρίνεται το προσωπικό που ζητείται. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει φέτος, έρχεται από πολύ παλιά».

Χρόνιο πρόβλημα η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Καντάνου Σελίνου

Ο κ. Περράκης έκανε λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. «Δυστυχώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Σκεφτείτε ότι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου έχει τρεις παιδικούς σταθμούς (Κουντούρα, Παλαιόχωρα, Κάντανο), απαιτούνται από 12 έως 15 άτομα για την λειτουργία αυτών και μόνο τα δυο είναι μόνιμα. Όλα τα άλλα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο με προσλήψεις ορισμένου χρόνου, μετά από έγκριση που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Τραγικό| Τραγικό: Έκλεισε ο παιδικός σταθμός Κουντούρας λόγω έλλειψης προσωπικού – “Στον αέρα” 28 οικογένειες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα