“Χριστούγεννα στα Χανιά… με δώρα ξεχωριστά” – Μίλησαν και ανέλυσαν τις ανθρώπινες σχέσεις | Photos

| Photos

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον σχεδιασμό της οποίας οργάνωσε η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Χανίων σε θέματα παιδείας, Άννα Νεμπαυλάκη.

Η ημερίδα είχε ως θέμα την αγάπη και τις ζεστές ποιοτικές σχέσεις αυτές τις γιορτινές μέρες και απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους. Περιελάμβανε ομιλίες από τις κυρίες Αθηνά Ντούλια, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου,

Αννέτα Μαρκογιαννάκη, ψυχολόγο, σύμβουλο ψυχικής υγείας και συγγραφέα, Αργυρώ Μουντάκη, καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας, συγγραφέα. Την συζήτηση συντόνισε η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, φιλόλογος εκπαιδευτικός και ραδιοφωνική παραγωγός. Η κυρία Ντούλια μίλησε για την δύναμη της αφήγησης στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Από την μεριά της η κυρία Μαρκογιαννάκη μίλησε για την αγάπη γύρω μας και μέσα μας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

“Ο εγκλεισμός και η καραντίνα οδήγησε δυστυχώς στην αποξένωση των ανθρώπων, στην αύξηση συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης…

Η κρίση αξιών στις μέρες μας, η έκρηξη συμπεριφορών βίας και κακοποίησης είναι κάτι που κλυδωνίζει τον ανθρώπινο ψυχισμό και οδηγεί στην έλλειψη νοήματος.

Η καλλιέργεια ζεστών ανθρώπινων σχέσεων και αγάπης είναι η καλύτερη θεραπεία στην αποξένωση και την μοναξιά.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη! Η αλληλεγγύη, το νοιάξιμο ο ένας για τον άλλον, η ταπεινότητα.

Όχι η καταναλωτική μανία και το “φαίνεσθαι” όπου μάταια ελπίζει ο σύγχρονος ανθρώπος ότι έτσι θα βρει την ευτυχία και τη χαρά.

Ο μικρός Χριστός γεννήθηκε φτωχικά μέσα σε μία φάτνη. Το φωτεινό άστρο της Βηθλεέμ έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους. Οφείλουμε λοιπόν τόσο στον εαυτό μας όσο και στα παιδιά μας να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία στην καρδιά μας. Να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι το “σ’ αγαπώ” όχι “γιατί ” αλλά “παρόλο “!

Για να κάνω αποδοχή και ν’ αγαπήσω το παιδί μου, τον μαθητή μου, τον σύντροφο, τον συνάνθρωπο, θα πρέπει πρώτα ν’ αποδεκτώ, να συγχωρήσω, να αγαπήσω τον εαυτό. “Αγάπα τον πλησίον σου ως και τον εαυτό”.

Η βαθιά, αληθινή σχέση με τον εαυτό οδηγεί στις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις.
Ό,τι πόνο, φόβο ή παράπονο κι αν κουβαλάμε, ας γίνουμε λίγο και πάλι παιδιά, ας δούμε μέσα από τα μάτια τους, ας αγαπηθούμε από την αρχή!

Είναι η μόνη ελπίδα, η δύναμη που έχει το “μαζί “!
Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη, σε όλο τον κόσμο!”

Ο κύριος Τάσος Μαραγκουδάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής και υπεύθυνος του γραφείου φυσικής Αγωγής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων αναφέρθηκε στο σημαδι της κίνησης στην ζωή μας και πώς μπορούμε μέσα από την κίνηση να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Η όλη δράση περιλάμβανε εικαστικά εργαστήρια από την Λαμπρινή Μποβιάτσου, μουσική από τον Αριστοτέλη Μανιουδάκη, θεατρικό δρώμενο από την Μαρίνα Πανηγυράκη και τον animateur Freddy.

Επίσης την ομιλία άνοιξαν οι μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Χανίων με το τραγούδι “Κοίτα ψηλά ” υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Γιώτας Μπούρα, Γιώργο Τσαραμανίδη.

zarpanews.gr

The post “Χριστούγεννα στα Χανιά… με δώρα ξεχωριστά” – Μίλησαν και ανέλυσαν τις ανθρώπινες σχέσεις | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα