Επιτέλους… Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου εμφύτευσης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Χανίων – Τέλος η ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Κέντρο εμφύτευσης βηματοδοτών λειτουργεί πλέον στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που μέχρι πρότινος επισκέπτονταν το ΠΑΓΝΗ.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα δύο ασθενείς χρειάζονταν να μεταβούν στο Ηράκλειο για εμφύτευση ενώ γιατρός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ερχόταν στα Χανιά τέσσερις φορές ετησίως για να παρακολουθήσει

περισσότερα από 100 περιστατικά. Πλέον, τις υπηρεσίες αυτές τις αναλαμβάνουν γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί βηματοδότες σε τρία περιστατικά.

«Ήδη εμφυτεύουμε βηματοδότες σε τρία περιστατικά. Με ΦΕΚ που εκδόθηκε πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων λειτουργεί κέντρο εμφύτευσης βηματοδότη.  Προηγήθηκε σκληρή εκπαίδευση και κατάρτιση έμπειρων καρδιολόγων μας σε κέντρα της Αθήνας, μεθοδικά, αθόρυβα ετοιμάστηκε ένας πληρέστατος φάκελος ο οποίος πήγε στο ΚΕΣΥ, βγήκαν οι σχετικές εγκρίσεις και έτσι φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα» σημείωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. 



«Πολλά χρόνια είχαμε ένα όνειρο οι Χανιώτες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο Ηράκλειο. Εν μέρει το πετύχαμε στην αρχή με το αιμοδυναμικό και το άλλο είναι η εμφύτευση των βηματοδοτών. Πλέον έχουμε εξοικονόμηση πόρων» σημείωσε η διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του ιδρύματος, Κρυσταλλένια Καυκαλά. 

«Οι ασθενείς νοσηλεύονται λιγότερο, δεν χρειάζεται να υπάρχει αναμονή. Θα έχουμε λιγότερες λοιμώξεις γιατί πολλές φορές στην αναμονή του να μεταφερθούν όλο και κάτι γινόταν και βέβαια, έγινε με αυτοθυσία συναδέλφων που πήγαν να μετεκπαιδευτούν» συμπλήρωσε.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την γιατρό, η επέμβαση γίνεται κάθε μία με δύο φορές την εβδομάδα

«Η εμφύτευση ξεκίνησε κανονικά την περασμένη Τετάρτη. Στόχος μας είναι να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προς το παρόν γίνεται μία φορά την εβδομάδα γιατί δυστυχώς, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, σταματούν οι στεφανιογραφίες και γίνεται η εμφύτευση».



zarpanews.gr

The post Επιτέλους… Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου εμφύτευσης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Χανίων – Τέλος η ταλαιπωρία για τους ασθενείς appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτέλους… Ξεκίνησε, Νοσοκομείο Χανίων – Τέλος,epitelous… xekinise, nosokomeio chanion – telos