«Φωτιά» στις τιμές δημοπράτησης των παραλιών για ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες στον Δήμο Χανίων: Πού αυξάνονται έως και 40% | Πίνακες

Με αυξήσεις που κυμαίνονται από 30%-40% θα είναι οι τιμές έναρξης για την δημοπράτηση της παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης στις παραλίες Δήμου Χανίων για τα έτη 2023-2024-2025.

Πρόκειται για 32 θέσεις για καντίνες, ομπρελοκαθίσματα και θαλάσσια μέσα αναψυχής μέσα στα όρια του Δήμου Χανίων εκτός από τις καντίνες σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους που δημοπρατεί απευθείας η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Από τα έσοδα, ο Δήμος Χανίων θα κρατήσει το 60% ενώ το υπόλοιπο 40% θα το αποδώσει στην κτηματική υπηρεσία.

Όπως

τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, η αναπροσαρμογή προς τα πάνω κρίθηκε σκόπιμη καθώς ο τουρισμός είναι σε ανοδική πορεία και το συγκεκριμένο πεδίο δραστηριοποίησης αποφέρει σημαντικά κέρδη στους ιδιώτες.

Την ίδια όπως αποσαφήνισε, η ελεγκτική διαδικασία ανήκει εξολοκλήρου στην κτηματική υπηρεσία και το λιμενικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων επωμίζεται το κόστος για την καθαριότητα και για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, το οποίο υπερβαίνει σημαντικά τα έσοδα από την δημοπράτηση.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα για παραχώρηση 400 τμ στην παραλία Καλαθά, διατηρώντας τον δημοπρατούμενο χώρο στα 250 τμ.

Αναλυτικά οι τιμές:

zarpanews.gr

The post «Φωτιά» στις τιμές δημοπράτησης των παραλιών για ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες στον Δήμο Χανίων: Πού αυξάνονται έως και 40% |40 | Πίνακες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Δήμο Χανίων, Πού, 40 | Πίνακες,fotia, dimo chanion, pou, 40 | pinakes