Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κέρδη 133 εκατ. ευρώ από το Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης και UEFA μπορεί να είναι στα… μαχαίρια λόγω της European Super League, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τη «Βασίλισσα» να κερδίζει εκατομμύρια από το «χρυσοφόρο» Champions League.

Με τα συνολικά έσοδα της UEFA για το οικονομικό

έτος 2021-2022 να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ (σ’ αυτά δεν υπολογίζονται τα έσοδα από το Euro 2020, που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας), παρουσιάζοντας αύξηση 15% λογικό ήταν να… εκτοξευτούν και τα χρήματα που κέρδισαν οι ομάδες που συμμετέχουν στις συλλογικές διοργανώσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης πέρα από την κούπα που κατέκτησε στο Παρίσι, έβαλε στα ταμεία της 133.7 εκατ. ευρώ κατακτώντας κι αυτόν τον τίτλο, με τη φιναλίστ Λίβερπουλ να έρχεται δεύτερη και στα έσοδα με συνολικό ποσό 119.957 εκατ. ευρώ.

Στην 3η θέση της σχετικής λίστας η Μπάγερν Μονάχου με 109.606 εκατ. ευρώ (αποκλείστηκε στα προημιτελικά, αλλά οι άλλες γερμανικές ομάδες είχαν αποκλειστεί νωρίτερα), 4η ειναι η Μάντσεστερ Σίτι (108.743 εκατ. ευρώ) και 5η η Παρί Σεν Ζερμέν με 92.153 εκατ. ευρώ.

Στην ετήσια οικονομική έκθεση της UEFA (από την οποία προέκυψαν και τα παραπάνω στοιχεία) φαίνεται ξεκάθαρα η χαώδης διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Champions League και των άλλων δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων (Europa League, Conference League).

Η νικήτρια του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης έβαλε στα ταμεία της 100 εκατ. λιγότερα από την Ρεάλ (38 εκατ. ευρώ), ενώ η Ρόμα που πήρε το παρθενικό Conference League εισέπραξε 19.2 κατ. ευρώ.

Στην ίδια λίστα αναγράφεται ότι ο Ολυμπιακός πήρε μέσω του Europa League πέρσι 15.2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΠΑΟΚ που έφτασε μέχρι τους 8 του Conference League καρπώθηκε 9.525 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

The post Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κέρδη 133 εκατ. ευρώ από το Champions League appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεάλ Μαδρίτης, 133, Champions League,real madritis, 133, Champions League