Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας

Δοκιμάστε μια διαφορετική πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής καρυδόπιτας με φύλλο κρούστας. Το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που θα λατρέψετε!

Συστατικά

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική600 γρ. νερόφλούδες πορτοκαλιού1 στικ κανέλας100 γρ. μέλι

Για την καρυδόπιτα

450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά300 γρ. καρύδια4 αυγά, μεσαία150 γρ. χυμό πορτοκαλιού200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1 κ.σ. κανέλα¼ κ.γ. γαρίφαλο1 βανιλίνη20 γρ. μπέικιν πάουντερ1 πρέζα αλάτι200 γρ. ηλιέλαιο, + 2 κ.σ. έξτρα για τη φόρμααλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

παγωτό
βανίλιαφλούδες πορτοκαλιούφύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες από τα πορτοκάλια και την κανέλα, και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για την καρυδόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας σε ρολό, κόβουμε σε μικρά ρολάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας. Ιδανικά αφήνουμε τα φύλλα για 30-60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να ξεραθούν.Βάζουμε τα καρύδια σε ένα μπολ και ελέγχουμε να μην υπάρχει κάποιο τσόφλι.Ρίχνουμε τα καρύδια στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε ξανά.Ρίχνουμε στο μπολ το 1/6 από τα φύλλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίχνουμε το 1/6 από τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 5 φορές.Αλείφουμε με ηλιέλαιο και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στην πάνω σχάρα.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε σταδιακά με τη βοήθεια μιας κουτάλας το κρύο σιρόπι-μαζί με τις φλούδες και το στικ κανέλας-στο καυτό γλυκό.Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.Αφαιρούμε τις φλούδες και το στικ κανέλας, και κόβουμε σε κομμάτια.Σερβίρουμε με παγωτό και γαρνίρουμε με φλούδες πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com

The post Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα