Κοκκινιστή τηγανιά μανιταριών

Δοκιμάστε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής τηγανιάς μανιταριών, φτιάχνοντας την πιο νόστιμη κοκκινιστή τηγανιά μανιταριών με πιπεριές!

Συστατικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά1 σκ. σκόρδο2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκοαλάτιπιπέρι500 γρ. μανιτάρια champignon1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη2 κ.σ. γεμάτες πελτέ ντομάτας½ κ.γ. μπούκοβο2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη200 γρ. κόκκινο κρασί⅓ ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

ψωμί, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο
και αφήνουμε να κάψει.Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι σε κύβους, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν και αυτές ωραίο χρώμα.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανακινώντας το.Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε κάποια από τα μεγάλα μανιτάρια στα 4, κάποια στα 2, κάποια σε φέτες και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.Προσθέτουμε τα λαχανικά και πασπαλίζουμε ξανά με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε τα λαχανικά ανακινώντας το τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπούκοβο, τη ρίγανη και το κρασί, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 4-5 λεπτά.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού.

akispetretzikis.com

The post Κοκκινιστή τηγανιά μανιταριών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοκκινιστή,kokkinisti