Κρήτη | «Καμπανάκι» υγειονομικών για το μέλλον της δημόσιας υγείας – «Λανθασμένες αποφάσεις παίζουν με τις αντοχές μας»

Ακόμη και με δραματική κατάληξη περιστατικών που δεν θα μπορούν να αντιμετωπισθούν στα νοσοκομεία, συνδέουν οι νοσοκομειακοί μια σειρά αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, Υγειονομικών Περιφερειών και Διοικήσεων Νοσοκομείων, που αντί να εξομαλύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης μάλλον τον ενισχύουν όπως καταγγέλλουν.

Από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις όπως τονίζουν, είναι άρθρο σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και που προβλέπει σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, οι ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων εφόσον βρίσκονται σε φάση παράτασης, αυτοί να απολύονται από τα νοσοκομεία.

Παρά το γεγονός ότι η

υφυπουργός Μίνα Γκάγκα δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει τροπολογία και πως δεν θα φύγει κανένας παρατασιακός ειδικευόμενος, οι γιατροί σε κάθε τόνο αναφέρουν ότι και μόνο αυτή η πρόχειρη όπως τη χαρακτηρίζουν διαχείριση του δραματικού προβλήματος, δείχνει την ποιότητα του ενδιαφέροντος για λύση από την πλευρά της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του Ηρακλείου, αυτός ο τρόπος διαχείρισης φαίνεται ότι ακολουθεί αποφάσεις που λαμβάνονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και των υγειονομικών περιφερειών. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ειδικευόμενος στο Βενιζέλειο, αφού ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες την ειδικότητά του και αφού η τοποθέτησή του ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες λίγες μόλις ημέρες πριν κρίθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει καθώς υπήρχε αριθμητικό όριο, οπότε ανεστάλησαν τα καθήκοντά του.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση που όπως εξηγούν δεν έχει προηγούμενο , καλούνται να ασκήσουν ιατρικές πράξεις οι γιατροί της παιδιατρικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που διευκρινίζουν ότι ουσιαστικό μέτρο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για την τρομακτική υποστελέχωση της κλινικής δεν έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα οι εφημερίες ακόμη και με διπλασιασμό των εφημεριών των γιατρών, να μην καλύπτουν το σύνολο του ερχόμενου μήνα. Όσο για τα εντέλλεθε τόνισαν ότι δεν μπορούν να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν οι κλινικές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα με αφορμή αυτό θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά των γιατρών.

Με απάντησή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεκαθαρίσει ότι στο έργο των παιδιάτρων της κλινικής προστέθηκε γιατρός από το Αρκαλοχώρι και θα προστεθεί μία ακόμη γιατρός που επιστρέφει στις 31 Μαρτίου από αναρρωτική άδεια, την ώρα πάντως που σε κάθε τόνο η απάντηση των ίδιων των γιατρών είναι ότι τα μέτρα αυτά ουσιαστικά δεν πρόκειται να αποδώσουν καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:



neakriti.gr

The post Κρήτη | Καμπανάκι| «Καμπανάκι» υγειονομικών για το μέλλον της δημόσιας υγείας – «Λανθασμένες αποφάσεις παίζουν με τις αντοχές μας» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα