Κρήτη | Τι έδειξε η αυτοψία για την πτώση του δέντρου στο πεζοδρόμιο – Εντείνεται η ανησυχία των πολιτών

ΑυτοψίαΚρήτη | στο σημείο όπου υπήρξε η νέα πτώση δέντρου σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου, στην Λεωφόρο Ικάρου – περιστατικό που έλαβε χώρα χθες Τρίτη, 10 Ιανουαρίου και που προκάλεσε νέο κύκλο ανησυχίας στους δημότες – προχώρησε κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του καθηγητή του ΕΛΜΕΠΑ Παναγιώτη Νεκτάριου (δείτε ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε, σήψη στη βάση του κορμού της Λεύκας ενώ σε ότι αφορά το ριζικό του σύστημα, παρατήρησαν πως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ομαλά,

όπως συμβαίνει σε δεκάδες πακτωμένα δέντρα αλλά και στο φονικό δέντρο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Το επίμαχο δέντρο δεν βρισκόταν στη λίστα με τα 38 δέντρα που είχαν αξιολογηθεί από την Διεπιστημονική Επιτροπή, ούτε στη λίστα με τα 19 επικίνδυνα δέντρα για κοπή, καθώς δεν παρουσίαζε ενδείξεις που θα έβαζαν σε υποψίες την αρμόδια υπηρεσία, όπως υποστηρίζει η Ευγενία Στυλιανού.



Και ενώ οι πολίτες ζητούν να δρομολογηθούν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες προκειμένου να μην κινδυνέψουν άλλοι άνθρωποι από τη πτώση δέντρων, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις, η σχετική λίστα για την κοπή επικίνδυνων δέντρων είχε «παγώσει» λόγω προσφυγής των κατοίκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Σε ανάρτησή του, ο Γιάννης Αναστασάκης, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε έλεγχο ακόμα και στο εσωτερικό των δέντρων που δεν εμφανίζουν αλλοιώσεις μέσω ειδικών οργάνων, ωστόσο δεν πρόκειται όπως είπε να απαντήσει σε ακρότητες.

Η σχετική δαπάνη για τα ειδικά όργανα έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2023, σημειώνει η Γενική Γραμματέας του Δήμου, ενώ επόμενος στόχος είναι η λειτουργία εξοπλισμένου εργαστηρίου αστικού τοπίου στο ΕΛΜΕΠΑ.

Πέντε μήνες μετά το τραγικό περιστατικό στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου ο Παναγιώτης Μητρέλος βρήκε φρικτό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από μεγάλο πεύκο, δημότες ακόμα περιμένουν ουσιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου έκανε αυτοψία στο σημείο που έπεσε το δέντρο.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Τι έδειξε η αυτοψία για την πτώση του δέντρου στο πεζοδρόμιο – Εντείνεται η ανησυχία των πολιτών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη |, – Εντείνεται,kriti |, – enteinetai