Μεγάλη απώλεια για το κρητικό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τούλης

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Νίκου Τούλη σε ηλικία 67 ετών.

Ο Νικος Τούλης ήταν μια εμβληματική μορφή του κρητικού μπάσκετ το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε με αγάπη και πάθος από πολύ μικρή ηλικία.

Ο επιτυχημένος παλαίμαχος προπονητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε εγχείρηση καρδιάς στην Αθήνα, όμως λίγα 24ωρα μετά η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΗΠΗΝ, Αντώνης Παπουτσάκης

αποχαιρέτησε με θλίψη τον Νίκο Τούλη μέσα από ανάρτηση του στο Facebook:



Συλλυπητήρια από τον ΣΥΔΑΚ

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό του Ιδρυτικού Μέλους του Συνδέσμου μας και επί χρόνια προπονητή με αρκετές διακρίσεις Νίκου Τούλη, ο οποίος είχε συμβάλει στο μέγιστο βαθμό για την εξέλιξη της κρητικής καλαθοσφαίρισης.

Για την θλιβερή αυτή απώλεια, το σύνολο των διαιτητών και μελών του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ., εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και τους εύχεται κουράγιο και δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ο ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. θα καταθέσει το συμβολικό ποσό των 100€ εις μνήμην του εκλιπόντος, σε
κοινωφελές ίδρυμα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Νίκου Τούλη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Κρητικό μπάσκετ έγινε από σήμερα φτωχότερο. Η είδηση του θανάτου του Νίκου Τούλη μας γεμίζει θλίψη. Έφυγε ένας καλός φίλος, ένας άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας. Επιτυχημένος καλαθοσφαιριστής αλλά και προπονητής, αγάπησε το μπάσκετ όσο λίγοι και κατάφερε να μεταδώσει αυτή την αγάπη του σε πολλές εκατοντάδες παιδιά – και όχι μόνο. Η παρακαταθήκη του σπουδαία, το αποτύπωμά του ανεξίτηλο.

Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου.».​

Ποιος ήταν ο Νίκος Τούλης

Ο Νίκος Τούλης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1956 στο Ηράκλειο της Κρήτης και από μικρή ηλικία ανακάλυψε τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ. Ξεκίνησε ως παίκτης από τον ΟΦΗ για να ακολουθήσουν το Ηράκλειο και η ΓΕΗ όπου σε ηλικία 24 ετών αποφάσισε να αλλάξει μετερίζι.

Αφού παρακολούθησε την σχολή Γ’ κατηγορίας της ΓΓΑ, ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία που έμελε να είναι γεμάτη από νίκες, ανόδους και διακρίσεις.

Στην μακρόχρονη πορεία του, υπήρξε προπονητής των ΓΕΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ΟΦΗ και Ηρακλείου, με το οποίο, μάλιστα, πανηγύρισε και την άνοδο στην Α1 εθνική το 1995. Γενικότερα μετράει τρεις ανόδους σε Β’ εθνική και 4 στη Γ’, ενώ συνολικά έχει κοουτσάρει σε 549 επίσημους αγώνες μετρώντας 397 νίκες και μόλις 152 ήττες κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 72,4%.

Ο κόουτς Τούλης είναι από τα παλαιότερα μέλη του Συνδέσμου και είναι κάτοχος διπλώματος Α’ κατηγορίας της ΓΓΑ.

Σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία πάντα έδινε μεγάλο βάρος στην επιμόρφωσή του και γι’ αυτό είχε παρακολουθήσει 32 Σεμινάρια κι Ημερίδες, ενώ έχει διδάξει σε 7 εξ αυτών.

Ο Νίκος Τούλης ήταν παντρεμένος με τη Σίσσυ Δημοπούλου με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Κορίνα.

cretapost.gr

The post Μεγάλη απώλεια για το κρητικό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τούλης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Έφυγε, Νίκος Τούλης,megali, efyge, nikos toulis