Παραίτηση υπέβαλαν πάνω από 80 εκπαιδευτικοί στα Χανιά

Πάνω από 80 εκπαιδευτικοί στα Χανιά υπέβαλαν τις προηγούμενες μέρες την παραίτησή τους, προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’ αριθ. 19014/Ε3/18.2.2021 και την εγκύκλιο 4696/Ε3/14.1.2022, οι εκπαιδευτικοί που έχουν πρόθεση να συνταξιοδοτηθούν, είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν την παραίτησή τους από την Τρίτη 1/2/2022 έως και την Παρασκευή 11/2/2022.

Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων υπέβαλαν την παραίτησή τους 50 εκπαιδευτικοί.

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Χανίων, υπέβαλαν την παραίτησή τους πάνω από 30 εκπαιδευτικοί.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν στο zarpanews.gr, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη και Μανώλης Τζανάκης.

H Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη, δήλωσε πως «ήδη έχουν αρχίσει εκπαιδευτικοί να ανακαλούν τις αιτήσεις παραίτησης» και συμπλήρωσε πως «η φετινή σχολική χρονιά δεν επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη διαδικασία.»

Το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών αιτήθηκε για να βγει στην σύνταξη, οδηγεί στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη και τις σημαντικές ελλείψεις σε αρκετές σχολικές μονάδες των Χανίων ήδη από την αρχή του σχολικού έτους.

Ωστόσο, όλοι θα έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν την αίτησή τους μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραίτησης, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαρτίου 2022, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός όσων ζητούν να παραιτηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται σύνταξης, θα παραμείνουν στην εργασία τους και θα προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους μέχρι τις 31 Αυγούστου.

zarpanews.gr

The post Παραίτηση υπέβαλαν πάνω από 80 εκπαιδευτικοί στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραίτηση, Χανιά,paraitisi, chania