Σχολεία: Απεργούν αύριο εκπαιδευτικοί και στα Χανιά

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκύρηξε ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου.

Τα σχολεία, θα παραμείνουν ανοικτά για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία,

ωστόσο η ΕΛΜΕ Χανίων, με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες να παρευρεθούν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 28/2/2023 είχε παρθεί απόφαση για κινητοποίηση στις 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Για την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία ώστε να διαδηλώσουμε παράλληλα με την Ημέρα της Γυναίκας, για τον τερματισμό της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την απόδοση των πραγματικών ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμη μας και την απόφαση μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει».

Η εξοικονόμηση πόρων, η λογική του «κόστους – κέρδους, οι ιδιωτικοποιήσεις, και η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, και των κοινωνικών υπηρεσιών δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική των κυβερνώντων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.

zarpanews.gr

The post Σχολεία: Απεργούν αύριο εκπαιδευτικοί και στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα