Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Διαγνώστηκε με λευχαιμία – Όλη η οικογένειά του στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου εισήχθη χθες ο πρόεδρος της Forza Italia Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αναπνευστικά και καρδιοαγγειακά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί διασωλήνωση.

Στο πλευρό του 86χρονου επιχειρηματία βρίσκεται από την πρωτη στιγμή, η μεγάλη του κόρη Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

Τα καρδιαγγειακά

προβλήματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσαν ανησυχία στην πολιτική τάξη της Ιταλίας. Αρκετοί γερουσιαστές και βουλευτές του κόμματός του πήγαν στο νοσοκομείο για να τον επισκεφτούν. Επιπλέον, τόσο σύμμαχοι όσο και αντίπαλοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter «Forza Silvio» (κουράγιο Σίλβιο).

Un augurio sincero e affettuoso di pronta guarigione a Silvio Berlusconi, ricoverato al San Raffaele di Milano. Forza Silvio.

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) April 5, 2023

«Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», η ευχή που δημοσίευσε στο Twitter ο γραμματέας της Λέγκας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι με μια φωτογραφία που τον εικονίζει μαζί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά άρχισαν να καταφθάνουν στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του, πράγμα το οποίο πυροδότησε φήμες πως πρόκειται για κάτι ακόμα πιο σοβαρό, σύμφωνα με την Corriere della Serra.

Τα παιδιά το ένα μετά το άλλο πήγαν να δουν τον πατέρα τους. Από τη Μαρίνα στο Πιερσίλβιο μέχρι τη Μπάρμπαρα, την Ελεονόρα και το βράδυ ο Λουίτζι.

Η βεβαιότητα ότι υπάρχει κάτι ακόμα πιο σοβαρό έρχεται λίγο μετά, αφού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων που έδειξαν λευχαιμία.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Για να κατανοήσουμε την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, αρκεί να θυμηθούμε ότι πρόκειται για έναν 86χρονο που έχει αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τον Ιούνιο του 2016 υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς μετά από μια ασθένεια που προκλήθηκε από ανεπάρκεια αορτής, τόσο σοβαρή που ο έμπιστος γιατρός Alberto Zangrillo, επικεφαλής του τμήματος αναισθησίας και ανάνηψης του San Raffaele, δηλώνει:

«Παραλίγο να πεθάνει, η κατάσταση του ήταν σοβαρή και ανησυχητική και το γνώριζε».

Τον Απρίλιο του 2019, ένας οξύς κολικός νεφρού τον έκανε να χάσει την παρουσίαση των υποψηφίων της Forza Italia στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Villa Gernetto. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Μπερλουσκόνι βγαίνει θετικός στον Covid και αναπτύσσει αμφοτερόπλευρη πνευμονία.

Λίγο μετά από μια άλλη δοκιμασία, τον Απρίλιο του 2021 περνάει 24 ημέρες στο νοσοκομείο, όπου φτάνει απευθείας με ελικόπτερο επιστρέφοντας από το Châteauneuf-Grasse (Valbonne), την πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα όπου η κόρη του Μαρίνα έχει σπίτι. Οι εξετάσεις του δείχνουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό.

Τον Ιανουάριο του 2022, νοσηλεύεται με σοβαρή ουρολοίμωξη.

Εν ολίγοις, όπως έχει ήδη γραφτεί σε άλλες περιπτώσεις, οι στιγμές ανησυχίας για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όλα αυτά τα χρόνια διαδέχονταν η μία την άλλη αλλά πάντα κατάφερνε να αναρρώσει.

Αυτές όμως είναι ίσως οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής του μετά το pet scan και τη δειγματοληψία μυελού.

ieidiseis.gr

The post Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Διαγνώστηκε με λευχαιμία – Όλη η οικογένειά του στο νοσοκομείο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα