Τα καλύτερα τρικ για να βγάλετε τις πιο πετυχημένες φωτογραφίες με το κινητό σας

Οι φωτογραφίες με το κινητό είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και πάντα θέλουμε να βγάζουμε τις καλύτερες είτε με τους φίλους και την οικογένειά μας είτε σε μαγευτικά τοπία. Επομένως, μπορείτε να ακολουθήσετε και 9 από τα καλύτερα τρικ για να έχετε τις πιο επιτυχημένες λήψεις ακόμα και με το κινητό τηλέφωνό σας.

Αντανακλάσεις
Όπως αναφέρει το «Make Use Of», για παράδειγμα οι λακκούβες είναι εξαιρετικά χρήσιμες αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αντανακλάσεις. Ένας εύκολος τρόπος για να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες είναι να γυρίσετε το smartphone

σας ανάποδα, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε να δείτε τόσο τη λακκούβα όσο και την αντανάκλασή της. Μόλις τοποθετήσετε τη συσκευή σας κατάλληλα, μπορείτε να τραβήξετε τη φωτογραφία και αυτό το τρικ μπορεί να λειτουργήσει τόσο με λίμνες όσο και με ποτάμια

Τραβήξτε φωτογραφίες μέσα από τρύπες ή κενά

Είτε ζείτε σε μια μεγάλη είτε σε μια μικρή πόλη, θα βρείτε πολλές μοναδικές ευκαιρίες για να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φωτογραφίσετε γνωστά μέρη μέσα από τρύπες ή κενά για να κάνετε τις εικόνες να φαίνονται μοναδικές.

Αν κοιτάξετε πολλές γέφυρες, θα παρατηρήσετε ότι έχουν κύκλους ή ορθογώνια τμήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις λήψεις σας να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε στενούς δρόμους για να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Ένα άλλο τέχνασμα που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε είναι να καλύψετε τον μισό φακό σας, αξιοποιώντας έναν τοίχο ή κάτι παρεμφερές.

Φωτογραφίστε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας

Ένα από τα ευκολότερα φωτογραφικά τρικ είναι οι λήψεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα, η «golden hour», δηλαδή η «χρυσή ώρα» που είναι η περίοδος της ημέρας λίγο μετά την ανατολή ή πριν από τη δύση του Ηλίου, είναι μια δημοφιλής στιγμή για να απαθανατίσετε μαγικές εικόνες. Ο απαλός φωτισμός, μάλιστα, μπορεί να κάνει τις λήψεις να φαίνονται πιο ονειρικές και τα πορτραίτα ακόμα πιο όμορφα.

Ωστόσο, η «χρυσή ώρα» δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα ώρα της ημέρας για να πατήσετε το κλικ στην κάμερα του κινητού τηλεφώνου σας. Η «μπλε ώρα», δηλαδή η περίοδος του λυκαυγούς όταν ο Ήλιος βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα, προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες. Η λήψη εικόνων σε συνθήκες συννεφιάς είναι ένας άλλος εύχρηστος τρόπος για να κάνετε τις φωτογραφίες σας να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες.

Χρησιμοποιήστε διάφορα φίλτρα από τις ρυθμίσεις του κινητού τηλεφώνου
Μπορείτε να αξιοποιήσετε διάφορα φίλτρα, τα οποία είναι εύκολο να προστεθούν στις φωτογραφίες σας μέσα από τις ρυθμίσεις του κινητού σας τηλεφώνου. Αν χρησιμοποιείτε ένα iPhone για να τραβάτε φωτογραφίες, θα έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές φίλτρων, αλλά το ίδιο ισχύει και για πολλές συσκευές Android.

Όταν χρησιμοποιείτε φίλτρα κάμερας, αξίζει να θυμάστε ότι – σε ορισμένες περιπτώσεις – αυτά μπορεί να ισχύουν μόνο για φωτογραφίες σε μορφή JPEG. Εντούτοις, εργαλεία όπως το Adobe Lightroom θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε φίλτρα ακόμα και σε αρχεία τύπου RAW.

Τραβήξτε φωτογραφίες σε λειτουργία τοπίου (landscape mode)
Αυτό το τρικ φαίνεται αρκετά απλό, αλλά πολλοί άνθρωποι τραβούν φωτογραφίες μόνο σε λειτουργία πορτραίτου (portrait mode). Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εικόνες με μέγεθος 4:5 καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην εφαρμογή του Instagram, για παράδειγμα, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Παρ’ όλα αυτά, αν φωτογραφίζετε σε λειτουργία τοπίου (landscape mode), μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε πιο ενδιαφέρουσες εικόνες. Η λήψη σε λειτουργία τοπίου (landscape mode) είναι, επίσης, χρήσιμη αν θέλετε να απαθανατίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο από το θέμα που φωτογραφίζετε.

Επιπλέον, αν θέλετε να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας στο Instagram αργότερα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Photoshop Express για να δημιουργήσετε καμβάδες με μέγεθος 4:5, στους οποίους μπορείτε να προσθέσετε τις φωτογραφίες σας. Με αυτόν τον τρόπο, ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστεί να περικόψετε τις εικόνες σας σε μεγάλο βαθμό.

Πειραματιστείτε με την ταχύτητα κλείστρου
Η ταχύτητα κλείστρου παίζει τεράστιο ρόλο στην πετυχημένη λήψη των φωτογραφιών σας, επομένως αν πειραματιστείτε με αυτή τη ρύθμιση, μπορεί να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα. Η καταγραφή της κίνησης στις φωτογραφίες θα σας επιτρέψει να απεικονίσετε λήψεις που έχουν πιο γρήγορο ρυθμό και έτσι μπορείτε να αποτυπώσετε πολλαπλές στιγμές με τη μία.

Αν επιλέξετε πιο αργή ταχύτητα κλείστρου, θα έχετε περισσότερη κίνηση. Αντίθετα, επιλέγοντας κάτι πιο γρήγορο, θα «παγώσετε» τον χρόνο. Θα πρέπει να βρείτε την ισορροπία μεταξύ του να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, αλλά και να μην απαθανατίσετε θολές εικόνες. Όταν ρυθμίζετε την ταχύτητα κλείστρου, θα πρέπει επίσης να προσαρμόσετε κατάλληλα τόσο το ISO όσο και το διάφραγμα του φακού της συσκευής σας.

Φωτογραφίστε από κοντά το θέμα που επιθυμείτε
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζουμ, τότε μπορείτε να πλησιάσετε το θέμα που επιθυμείτε να φωτογραφίσετε ώστε να έχετε μια ενδιαφέρουσα προοπτική στη λήψη σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε κάποια μορφή λειτουργίας macro στη συσκευή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πλησιάσετε πιο κοντά σε φύλλα, κτήρια, ανθρώπους και λοιπά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε, επίσης, να αποτυπώσετε υφές και να δώσετε περισσότερη ζωντάνια στις εικόνες σας.

Τοποθετήστε τη συσκευή σας σε κάποια μοναδική γωνία λήψης
Μπορείτε να τοποθετήσετε τον φακό της κάμερας με πολλούς τρόπους, όπως να τη στρέψετε προς τα πάνω, όπως σε κάποια κτήρια, ή να την τοποθετήσετε στο πάτωμα. Ακόμα, μπορείτε να μετακινήσετε το σώμα σας για να δημιουργήσετε παρόμοια εφέ. Για παράδειγμα, μπορείτε να σκύψετε ή να φέρετε την κάμερα στο ύψος του γοφού σας και να κάνετε έτσι τη λήψη. Πειραματιστείτε με διαφορετικές θέσεις και βρείτε ποιες λειτουργούν και ποιες όχι όσον αφορά στο φωτογραφικό σας στυλ.

Παίξτε με την ισορροπία λευκού (white balance) στις φωτογραφίες σας
Αν θέλετε τα χρώματα της φωτογραφίας σας να φαίνονται ρεαλιστικά, μπορείτε να παίξετε με την ισορροπία λευκού (white balance) ούτως ώστε οι λήψεις σας να αποκτήσουν ένα μοναδικό στυλ και να ξεχωρίσουν. Συγκεκριμένα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα ήταν να προσπαθήσετε να επιτύχετε θερμότερους τόνους σε μία καλοκαιρινή μέρα.

Μπορείτε, λ.χ., να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού (white balance) στη συσκευή σας και να εναλλάσσετε μεταξύ των φίλτρων. Εκτός από το να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται πιο ζεστές, μπορείτε να κάνετε και το αντίθετο, επιλέγοντας έναν πιο ψυχρό τόνο μπλε απόχρωσης.

ieidiseis.gr

The post Τα καλύτερα τρικ για να βγάλετε τις πιο πετυχημένες φωτογραφίες με το κινητό σας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα