«Θες τσάι;» έλεγε ο 33χρονος αστυνομικός πουλώντας ναρκωτικά – Οι διάλογοι που «άκουσε» ο κοριός της ΕΛΑΣ

Το προφίλ του 33χρονου αστυνομικού της Ασφάλειας που προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρουν στη δικογραφία, ο αστυφύλακας έπαιρνε μέτρα προφύλαξης: «Κινούνταν πάντα με μεγάλη ταχύτητα, παραβίαζε συχνά ερυθρούς σηματοδότες και κινούνταν πολλές φορές ανάποδα σε μονόδρομους καθιστώντας την επιτήρησή του εξαιρετικά δύσκολη».

Από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι έκανε διακίνηση ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας:

Αστυνομικός: Άκου, έξι η ώρα έχω υπηρεσία, είμαι στον Άρειο Πάγο,

αν μου έχει φέρει τα κουφέτα, εεε τα τέτοια

Χ: εεε τα μπουζί για το εξάβολτο ναι…

Αστυνομικός: Το μπουζί, το μπουζί για το εξάβολτο το μοτέρ ναι θα σου πω , έλα από εκεί να μου τα πάρεις…. Γύρω γύρω στα δικαστήρια μόνος μου θα είμαι

Ο 33χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε πούλησε ναρκωτικά. Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα, κατά την απολογία του.

Σε άλλες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες εμφανίζεται να αστειεύεται και να τραγουδάει –σε στυλ ραπ- κάνοντας ρίμες με «έμπνευση» τα ναρκωτικά: «Είναι δύσκολα εδώ, βάλε 20 ευρώ», «το δεκάρικο το παλιό και το καινούργιο θα βάλω εγώ και θα στα αφήσω κάπου που θα σου πω».

Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., συνήθιζε να αστειεύεται στις επικοινωνίες του:

Αστυνομικός: Έλα;

Χ: Ε, Ελληνική Αστυνομία εκεί;

Αστυνομικός: Ναι, ναι ΕΛ.ΑΣ. εδώ πέρα. Τ.Α. Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Χ: Σαν τις ασφαλιστικές είσαι και εσύ; Τι ήθελα να σου πω;

Αστυνομικός: Πες μου

Χ: Εκείνο το γεύση ταχείας που είναι ρε;

Αστυνομικός: Τι είναι αυτό;

Χ: Το γεύση Speedex. Speed. Ταχύτητας.

Αστυνομικός: Το δικό μου;

Χ: Ναι αυτό που έλεγες ότι θα… Έλα ρε φιλαράκι… που φέρνουμε γλυκά όταν πάμε στο σπίτι του (γέλια). Εσύ φέρνεις την ταυρίνη, ε;

Αστυνομικός: Α, ναι, ναι. Θες;

Χ: Νέο, Νέο Κόσμο δεν πετάγεσαι; Άντε έλα.

Αστυνομικός: Δεν έχω από εκεί εγώ.

Χ: Ε, τότε άστο.

Αστυνομικός: Με συμπληρώματα όχι δεν έχω.

Σε άλλη συνομιλία είναι εμφανείς οι κωδικές ονομασίες, όπως το «τσαγάκι»:

Αστυνομικός: Θα φέρεις τσαγάκι να πιούμε;

Χ: Τσαγάκι;

Αστυνομικός: Ναι, ναι, γιατί πήγες το γείτονα προχθές. Ξέρω γω.

Χ:Θες να ρθω για καμιά ώρα;

Αστυνομικός: Έλα, έλα, έλα. Φέρε κανά πεσκέσι και έλα

Χ: Πεσκέσι; Πεσκέσι δεν έχω. Τσάι θες να σου φτια τσάι θέλεις; Θες τσάι;

Αστυνομικός: Τσάι έχω και γω. Ναι φέρε κανα χαμομήλι. Αν έχεις χαμομηλάκι φέρε κανα χαμομήλι.

Ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται ότι ήταν πελάτης του 33χρονου αστυφύλακα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Όπως λέει ο δικηγόρος του, Δημήτρης Ζορμπάς στο iEidiseis «η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει κάνει μία έρευνα, η οποία ξεκίνησε έξι μήνες πριν. Υπήρχε φυσική και τεχνική παρακολούθηση. Ο εντολέας μου δεν έχει κάποια σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό αφέθηκε ελεύθερος».

Η επιστολή – «φωτιά»

Η έρευνα των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί έλαβαν ταχυδρομικά, στις 10 Οκτωβρίου 2022, μία έγγραφη ανώνυμη επιστολή, της οποίας ο συντάκτης έδινε πληροφορίες για τη δράση του αστυνομικού της Ασφάλειας:

«Ο μπάτσος… (σ.σ. αναφέρεται όνομα) σπρώχνει κόκα και μαύρο σε όλη την Αθήνα .Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά. Για τις δουλειές του χρησιμοποιεί τηλέφωνο με αριθμό… και για τις μετακινήσεις του έχει ένα Beverly με πινακίδα… και ένα Audi.

Σε πολλές περιπτώσεις για μην μπορεί να τους πιάσει η Αστυνομία χρησιμοποιούν τον εξής τρόπο: Όταν θέλει κάποιος να παραγγείλει μία ποσότητα μπαίνει στο email … και αφού βάλει τον κωδικό… μετά γράφει στο πρόχειρο την ποσότητα που θέλει.

Αφού γράψει τι θέλει μπαίνει ο μπάτσος στο ίδιο email με τους ίδιους κωδικούς και αφού δει την παραγγελία βρίσκει τις ποσότητες των ναρκωτικών και τις μεταφέρει στους πελάτες. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες με συνθηματικά. Στις δουλειές του χρησιμοποιεί και δύο τσιράκια με τηλέφωνα…. Και όλοι ανήκουν στην ομάδα του…».

Η κατάθεση του συνοδηγού

Ο 33χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να κάνει διακίνηση ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας. Συγκεκριμένα φέρεται να ζήτησε από συνάδελφό του, με τον οποίο έκαναν μαζί εποχούμενη περιπολία, να μεταβούν με το υπηρεσιακό όχημα στο λιμάνι του Πειραιά για να δει -όπως είπε ως δικαιολογία- έναν θείο του με τον οποίο ήθελε να συνεννοηθούν για ένα… χωράφι με ελιές.

Ο αστυνομικός που έκανε εκείνη την ημέρα περιπολία με τον 33χρονο (και ο οποίος δεν γνώριζε για τη δράση του συναδέλφου του) κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων:

«Ξεκινήσαμε εποχούμενη περιπολία. Πριν ακόμα βγούμε από το Τμήμα, μου είπε ο 33χρονος να πάει να δει έναν θείο του που βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά γιατί θα έφευγε και μου είπε ότι θέλει να συνεννοηθούν για ένα χωράφι με ελιές. Εγώ δεν είχα πρόβλημα να μεταβούμε για λίγο μέχρι εκεί. Αρκεί να παίρναμε πρώτα καφέ από κάποιο μαγαζί. Όντως πήγαμε και πήραμε καφέδες και μετά πήγαμε στο λιμάνι του Πειραιά, αν θυμάμαι καλά στην Πύλη Ε7 και μπροστά από το καράβι Blue Star Naxos.

Κατά τη διαδρομή μας προ το Λιμάνι, μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον που μου είπε ότι ήταν ο θείος που θα συναντούσε, προφανώς για να συνεννοηθούν που θα βρίσκονταν.

Όταν φτάσαμε, σταματήσαμε το όχημά μας. Εγώ περίμενα έξω από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και ακριβώς δίπλα από την πόρτα του συνοδηγού και μετά μπήκα ξανά μέσα. Εκείνος ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο για να εντοπίσει το θείο του, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από εκεί που σταματήσαμε. Κάπου εκεί τον έχασα από τα μάτια μου, γιατί είχε αρκετά αυτοκίνητα και κόσμο και τότε ήταν που μπήκα μέσα στο όχημα. Αποφάσισα να περιμένω μέσα στο αμάξι και επειδή αργούσε νόμιζα ότι θα ερχόταν μαζί με το θείο του για να μου τον γνωρίσει.

Ύστερα από λίγη ώρα με πλησίασαν οι συνάδελφοι από την Υπηρεσία σας και με μεταφέρανε στην έδρα της Υπηρεσίας σας. Δεν ξέρω τι έκανε με το θείο του».

Έξι συλλήψεις

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022. Ο προμηθευτής του ήταν Έλληνας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης, με τη βοήθεια των συντρόφων τους, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του ειδικού φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική χρήση.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνολικά 6 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 3 τρίφτες κάνναβης, 3 ζυγαριές ακριβείας, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών, πλήθος νάιλον συσκευασιών και 265 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ieidiseis.gr

The post «Θες τσάι;» έλεγε ο 33χρονος αστυνομικός πουλώντας ναρκωτικά – Οι διάλογοι που «άκουσε» ο κοριός της ΕΛΑΣ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα