Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους1 κ. σ. ελαιόλαδο1 κ. σ. σησαμέλαιο1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1/2 φλ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι, κατεψυγμένο1 κ. σ. κέτσαπ2 μεγάλα αυγά χτυπημένα2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο, κρύο ρύζι4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα2 κ. σ. σάλτσα σόγιαςΑλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κοτόπουλο

μέχρι να ψηθεί -περίπου 5 λεπτά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.

Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν -περίπου 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι και την κέτσαπ και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2- 3 λεπτά.

Σπρώξτε το περιεχόμενο του τηγανιού στη μία πλευρά και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στον κενό χώρο. Ανακατέψτε το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.

Προσθέστε το ρύζι, το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθεί το ρύζι.

Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας από πάνω, μαζί με οποιοδήποτε πρόσθετο καρύκευμα για γεύση, και ανακατέψτε ξανά.

newsbeast.gr

The post Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα