Αυτοκτονία στη Ρω: Αποχαιρετούν τον 22χρονο φαντάρο-Η οικογένεια ζητά έρευνα

Υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια αφήνει η πλευρά της οικογένειας του 22χρονου στρατιώτη από το Ηράκλειο, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, στο φυλάκιο της Ρω στο Καστελόριζο.

Ο στρατιώτης αυτοκτόνησε λίγο πριν τελειώσει η υπηρεσία του σκοπού που πραγματοποιούσε, περίπου στις 8:40 το πρωί, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αυτοκτονίας.

Η οικογένειά του προσέφυγε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της

επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες και ότι έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο 22χρονος είχε παρουσιαστεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε τοποθετηθεί στο Καστελόριζο, όπου υπηρετούσε τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

"Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης".

Η νεκροψία στο άψυχο σώμα του 22χρονου ολοκληρώθηκε χθες. Εξαρχής αποκλείστηκε, από τα μέχρι στιγμής ευρήματα, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πάντως, η διαδικασία έγινε και με την παρουσία τεχνικής συμβούλου που ζήτησε η οικογένεια του 22χρονου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 11.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Χωστού, στο Ηράκλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα