Κακοκαιρία: Καταστροφές και προβλήματα από τα έντονα φαινόμενα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες εκτάσεις ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας.

Στη Νέα Σμύρνη η δυνατή βροχή και ο αέρας έριξαν δέντρα πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα και σε κάποιες περιπτώσεις έκλεισαν δρόμοι. Συνολικά σε τέσσερα σημεία της περιοχής δέντρα καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

και στη Βόρεια Ελλάδα όπου στο δήμο Βιστωνίδας μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή.

Καλλιέργειες καταστράφηκαν ενώ η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει επικίνδυνα.

Στην Κρήτη ένα οδηγός κινδύνευσε όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που υπερχείλισε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Το περιστατικό έγινε στο Ρέθυμνο, κοντά στο φράγμα Ποταμών, με τον οδηγό να γλιτώνει τα χειρότερα από περαστικούς που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στη Λέσβο απο χθες σε πολλές περιοχές του νησιού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους σημειώθηκαν κατολισθήσεις λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον Καρά Τεπέ ζουν τραγικές στιγμές τις τελευταίες ώρες καθώς όλη η έκταση έχει καλυφθεί από λασπόνερα.

Η πρόγνωση του καιρού

Τα φαινόμενα να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Στην ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των πολιτών και απευθύνει ισχυρές συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά και να μην διασχίζουν χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα