Η MYTILINEOS δημιουργεί το 0,6% του ΑΕΠ της χώρας με προστιθέμενη αξία άνω του 1 δισ.

Τα οικονομικά μεγέθη της MYTILINEOS είναι πλέον τόσο μεγάλα στην ελληνική οικονομία που αφήνουν ένα εξαιρετικά ευδιάκριτο αποτύπωμα σε αυτήν.

Με το σκεπτικό αυτό ανατέθηκε σε μια εξειδικευμένη εταιρία να πραγματοποιήσει την πρώτη μελέτη κοινωνικής και οικονομικής επίδρασης της MYTILINEOS στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας EY η συνολική δραστηριότητα της MYTILINEOS δημιουργεί προστιθέμενη αξία ύψους €1,05

δισ. (0,6% του ΑΕΠ).

Ακολουθώντας τη βραβευμένη με Νόμπελ μεθοδολογία του μοντέλου «εισροών-εκροών», η μελέτη αναλύει το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα που προκύπτει στη χώρα από τους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της MYTILINEOS: από την παραγωγή και τη διακίνηση (τοπικοί παραγωγοί και προμηθευτές για πρώτες ύλες και υπηρεσίες), μέχρι την προώθηση και την τελική πώληση των προϊόντων της εταιρείας.

Αυτή η τεχνική υπολογισμού επιτρέπει τη μοντελοποίηση των διαδοχικών επιδράσεων εντός της οικονομίας και, ως εκ τούτου, την προστιθέμενη αξία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συνολική προστιθέμενη αξία της MYTILINEOS στην ελληνική οικονομία (2017) ανήλθε σε €1,05 δισ. και αντιστοιχεί στο 0,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Αναλυτικά:

Η άμεση προστιθέμενη αξία που δημιουργεί προκύπτει από τη δραστηριότητα της και ανήλθε σε €449 εκ.Η έμμεση προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από τις αγορές που πραγματοποιεί για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της και στις παραγωγικές της διαδικασίες, από τους άμεσους και έμμεσους προμηθευτές της, ανήλθε σε €481εκ.Η επαγόμενη προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τις αγορές που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοί της και οι εργαζόμενοι των προμηθευτών της στην ευρύτερη οικονομία ανήλθε σε €128 εκ.

Η συνολική συνεισφορά της MYTILINEOS στα δημόσια οικονομικά,(2017), ανήλθε σε €244 εκ. ποσό που αντιστοιχεί στο 0,3% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους.

Αναλυτικά:

Οι άμεσοι φόροι που επιβάλλονται λόγω της δραστηριότητας της και πληρώνονται από την ίδια ανήλθαν σε €40 εκ.Οι έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι άμεσοι και έμμεσοι προμηθευτές ως αποτέλεσμα των συναλλαγών τους με την MYTILINEOS ανήλθαν σε €161εκ.Οι επαγόμενοι φόροι που προκύπτουν από την κατανάλωση των εργαζομένων της και των εργαζομένων των άμεσων και έμμεσων προμηθευτών της στην ευρύτερη οικονομία ανήλθαν σε €43 εκ.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η MYTILINEOS υποστηρίζει συνολικά 13.598 θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες) στην ελληνική οικονομία (2017) αριθμός που ισοδυναμεί με το 0,4% του συνόλου της εγχώριας απασχόλησης.

Από κάθε άμεση θέση εργασίας της ΜYTILINEOS υποστηρίζονται επιπλέον 5 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά:

Η MYTILINEOS απασχολεί άμεσα 2.269 εργαζόμενους, σε όλους τους Τομείς της Επιχειρηματικής της δραστηριότητας.Η MYTILINEOS στηρίζει, επίσης, 8.352 έμμεσες θέσεις εργασίας στους άμεσους και έμμεσους Έλληνες προμηθευτές της από τους οποίους η εταιρεία πραγματοποιεί τις αγορές της που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της.Η MYTILINEOS υποστηρίζει, ακόμα, 2.977 επαγόμενες θέσεις εργασίας που προκύπτουν από τις δαπάνες των εργαζομένων της στην ευρύτερη οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα