Δοκιμές για οικιακές FTTH συνδέσεις με ταχύτητες στα 10Gbps ξεκινά η Cosmote

Την εκκίνηση πιλοτικού έργου που φέρνει για πρώτη φορά ταχύτητες internet έως και 10Gbps μέσω οπτικών ινών, ανακοίνωσε η Cosmote.

Το έργο υλοποιείται σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ψυχικό, το Παλαιό Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τον Χολαργό και το Παπάγου, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.

Οι τυχεροί χρήστες που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα απολαύσουν ταχύτητες σταθερού internet

που είναι έως και 10 φορές υψηλότερες από τις τρέχουσες μέγιστες εμπορικά διαθέσιμες σε ότι αφορά το downlad, με το upload να είναι στο 1Gbps, ενώ θα επωφεληθούν και από ιδιαίτερα χαμηλό latency. Η συμμετοχή γίνεται μετά από επικοινωνία της Cosmote με συνδρομητές των συγκεκριμένων περιοχών, χωρίς χρέωση ενώ η διάρκεια της πιλοτικής ενέργειας είναι 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης ή διακοπής, αν χρειαστεί, κατόπιν ενημέρωσης του πελάτη.

Ο κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας: "Στην Cosmote, δεσμευόμαστε να προετοιμάζουμε τα δίκτυά μας ώστε να ανταποκρίνονται όχι μόνο στις σημερινές, αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Μέσα από αυτό το πιλοτικό έργο, ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα εποχή συνδεσιμότητας, επενδύοντας στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας όπου όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα".

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την επέκταση του δικτύου FTTH (Fiber To The Home), με σκοπό να καλύψει 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2027. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας. Η επένδυση αυτή, που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,331 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μέσω του Cosmote Fiber, με τον Όμιλο ΟΤΕ να επιθυμεί να καλύψει 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το τέλος του 2024. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, που θα προσφέρουν ταχύτητες internet έως και 1Gbps.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα