Η AR εφαρμογή της Dyson σου δείχνει τα σημεία που δεν πέρασες με την ηλεκτρική σκούπα

Η Dyson έχει αναπτύξει ένα νέο χαρακτηριστικό που αξιοποιεί τους αισθητήρες επαυξημένης πραγματικότητας του smartphone σας για να "βάψει" εικονικά τις περιοχές που έχετε σκουπίσει, ώστε να μπορείτε να δείτε αν έχετε παραλείψει κάποιο σημείο.

Το χαρακτηριστικό, που ονομάζεται CleanTrace, χρησιμοποιεί τον σαρωτή lidar που βρίσκεται στα iPhone 12 Pro ή Pro Max

και νεότερα μοντέλα, και απαιτεί την προσάρτηση του smartphone σας στην ηλεκτρική σκούπα. Προς το παρόν, η Gen5detect των 1.000 δολαρίων είναι η μόνη ηλεκτρική σκούπα στη γκάμα της Dyson που θα δέχεται τον προσαρμογέα για την τοποθέτηση του smartphone, ο οποίος θα πωλείται ξεχωριστά. Το κόστος για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό. Η Dyson σχεδιάζει να προσθέσει το χαρακτηριστικό στην εφαρμογή για κινητά που προσφέρει ως δωρεάν ενημέρωση τον Ιούνιο.

Η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του CleanTrace επειδή «οι καταναλωτές είναι απρόσεκτοι και αναποτελεσματικοί - σκουπίζουν τακτικά τις ίδιες περιοχές πολλές φορές και χάνουν εντελώς άλλα σημεία». Η άποψη αυτή της Dyson προέκυψε σύμφωνα με την εταιρεία από τα δεδομένα που τα προϊόντα της έχουν συγκεντρώσει με τα χρόνια σχετικά με τα πρότυπα καθαρισμού και χρήσης των χρηστών της.

Η Dyson αποδίδει στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες την έμπνευση για το CleanTrace, αλλά το θέμα είναι ότι... οι περισσότερες ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια λιγότερο (όχι της Dyson, όμως), και ακόμη και οι φθηνότερες επιλογές δεν σας αναγκάζουν να σκουπίζετε μόνοι σας. Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες δεν είναι πάντα τέλειες και δεν μπορούν να πάνε παντού, και γι' αυτό τα χειροκίνητα μοντέλα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ειρωνικά, το Gen5detect διαθέτει ήδη ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στην αποκάλυψη σκόνης και υπολειμμάτων που διαφορετικά θα χάνατε, όπως ένα πράσινο προβολέα που είναι τοποθετημένος υπό τέτοια γωνία για να κάνει ορατή τη βρωμιά. Το εξάρτημα CleanTrace υποτίθεται ότι προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο απόδειξης και ηρεμίας. Δεν είναι σαφές αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί πληροφορίες από την ίδια την ηλεκτρική σκούπα για να αποδείξει ότι έχετε καθαρίσει επαρκώς τα πατώματά σας, αφού σε διαφορετική περίπτωση και πάντα στη θεωρία, η ίδια χρήση θα μπορούσε να γίνει και με οποιαδήποτε άλλη σκούπα του εμπορίου.

Οι εικόνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Dyson υπονοούν κάποια τεχνάσματα λογισμικού που μπορούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια την κεφαλή της ηλεκτρικής σκούπας για πρόσθετη ακρίβεια, όμως η δημιουργία μιας παρόμοιας εφαρμογής τρίτων με οδηγούς που μπορούν να προσαρμοστούν από τον χρήστη θα ήταν εύκολη δουλειά για έναν έμπειρο προγραμματιστή AR. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα