Το επόμενης γενιάς Exynos SoC με AMD GPU δείχνει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στα πρώτα benchmarks σε σύγκριση με το Apple A14

Μία τελευταία διαρροή αναφέρει πως το νέο chipset της Samsung θα έχει μία πολύ ικανή κάρτα γραφικών από την AMD.

Το chipset Exynos 2100 που ενσωματώνει το Samsung Galaxy S21 δείχνει να είναι μια καλή επιλογή τελικά για τη Samsung από τότε που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα των custom

δικών της επεξεργαστών και να προχωρήσει με λύσεις σχεδιασμού από την ARM. Το SoC είναι αρκετά ικανό να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 888 της Qualcomm, αν και στον τομέα των γραφικών δεν έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές.

Όμως, η Samsung συνεχίζει να βλέπει το μέλλον και μέσω μιας συνεργασίας με την AMD λέγεται πως ένα νέο chipset Exynos βρίσκεται ήδη καθοδόν. Μάλιστα, οι φήμες το θέλουν να είναι τόσο κοντά όπου κορεάτικα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι έχουν κάποια πρώιμα 3D αποτελέσματα επιδόσεων που αφορούν την επερχόμενη λύση chipset της Samsung με την τεχνογνωσία της AMD.

Apple iPhone 12 Pro / A14 Bionic GFXBench

Manhattan 3.1 = 120 fpsAztec Ruins (normal) = 79.9 fpsAztec Ruins (high)  = 30 fps

Νέο Samsung chipset με AMD GPU GFXBench

Manhattan 3.1 = 181.8 fpsAztec Ruins (normal) = 138.25 fpsAztec Ruins (high) = 58 fps

Το μυστηριώδες chipset της Samsung, που λέγεται πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το 2022, δεν έχει ακόμη επίσημη ονομασία, με τις δοκιμές να φαίνονται πως έχουν γίνει χρησιμοποιώντας το λογισμικό GFXBench. Εδώ βέβαια πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν screenshots για να υποστηρίξουν τα λεγόμενα της κορεάτικης ιστοσελίδας, παρά μόνο κάποιοι αριθμοί αποτελεσμάτων. Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί δείχνουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το A14 της Apple κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, αν φυσικά ισχύουν οι παραπάνω ισχυρισμοί, ότι η AMD είναι αρκετά πιο ικανή σε 3D γραφικά.

Η GPU της AMD αναμφισβήτητα θα αποτελέσει μια θετική αλλαγή στο chipset της Samsung, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν τελικά αυτές οι βελτιώσεις θα είναι σύμφωνες με αυτό που παρουσιάστηκε μέσω αυτής της διαρροής. Σε κάθε περίπτωση, η Apple δεν θα μείνει αδρανής και το νέο chipset της Samsung θα ανταγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα με το A15 Bionic το επόμενο έτος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα