Αγνώριστος ο ΟΦΗ, πέρασε με άνεση ο Ολυμπιακός

Αυτή τη φορά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός όπως στα άλλα μεγάλα ματς της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και νίκησε δίκαια με 2-0 τους μελανόλευκους στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ χάρη σε δυο γκολ του Ποντένσε ένα σε κάθε ημίχρονο (10′ και 54′) για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League..

Ο

ΟΦΗ δεν μπόρεσε να γίνει ποτέ απειλητικός, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα έχασε για πρώτη φορά εφέτος στο Ηράκλειο, μένοντας έτσι στην 7η θέση της βαθμολογίας με 13 πόντους. Οι νικητές από την άλλη επέστρεψαν στη δεύτερη θέση και στο -1 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με την αναμενόμενη ενδεκάδα: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Καρώ-Πασαλίδης-Βούρος η τριάδα των στόπερ με τους Λάρσον και Τοράρινσον στα άκρα ενώ στον άξονα ξεκίνησαν οι Γαγιέγος, Μεγιάδο και Γκλάζερ με τον Μπάκιτς πίσω από το Ντίκο. Προφανής η διάθεση του Λιθουανού προπονητή να πιέσει ψηλά ο Μαλινέζος και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του χτυπώντας τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση και το transition ωστόσο τα σχέδια του τεχνικού του ΟΦΗ χάλασαν πολύ νωρίς στο ματς.

O Ολυμπιακός πίεσε από την αρχή και κατάφερε στο 10′ να πάρει προβάδισμα παγώνοντας το Γεντί Κουλέ. Ο Κίνι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μασούρας με ωραία κίνηση είδε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με τη μία βρήκε δίχτυα.

Σαν να μην έφτανε το γκολ του Ποντένσε, ήρθε και ο τραυματισμός του Μπάκιτς στο 25ο λεπτό για ν’ αλλάξουν άρδην τα πλάνα του Νταμπράουσκας αφού η έξοδος του Μαυροβούνιου παρόπλισε τελείως δημιουργικά τον ΟΦΗ που δεν μπορούσε ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα ενώ αντιθέτως είχε πολλά προβλήματα ανασταλτικά.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον πρώτο λόγο σε όλο το α’ ημίχρονο κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ΟΦΗ εμφανίστηκε νωθρός, δίχως ένταση στο παιχνίδι του με τους παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας να τελειώνουν το ημίχρονο δίχως τελική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νταμπράουσκας προχώρησε σε αλλαγή προσώπων, διατηρώντας την ίδια διάταξη και τοποθετώντας στόπερ τον Τοράρινσον ενώ ο Αμπάντα πήγε σε εκείνη του αριστερού μπακ. Η εσωτερική αλλαγή του Λιθουανού αποδιοργάνωσε πλήρως τον ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό.

Κάπου εκεί χτύπησε για δεύτερη φορά ο Ολυμιακός: Το 2-0 έγινε στο 54′ με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ. Ο Βούρος έκανε το λάθος γύρισμα, ο Γιόβετιτς πήρε την κατοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Ποντένσε, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε.

Η πρώτη τελική προσπάθεια του ΟΦΗ καταγράφηκε στο 71′ με ένα χλιαρό σουτ του Τοράλ όπου η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό να φεύγει από το Ηράκλειο με ένα από τα πιο εύκολα διπλά των τελευταίων χρόνων.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 63’ Γκλάζερ – 56’ Μαντί Καμαρά, 69’ Πορόζο, 73’ Ρέτσος

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46′ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79′ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (68′ Τοράλ), Μπάκιτς (26′ Φελίπε), Ντίκο (67′ Ριέρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά (83′ Καρβάλιο), Ποντένσε (83′ Σκάρπα), Σολμπάκεν (65′ Μπιέλ), Μασούρας (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65′ Κααμπί).

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα