Από την αρχή θα εξεταστεί το θέμα του ακινήτου του Αγίου Ονουφρίου – Ζητήθηκε από τον δήμο νέα επιστολή – Θα φτάσει στα χέρια απευθείας του Δαμασκηνού

Νέα ευκαιρία να απεμπλακεί το ζήτημα που είχε προκύψει με το οικόπεδο του Αγίου Ονουφρίου, φαίνεται να παρουσιάζεται για τον δήμο Χανίων.

Όπως ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο πρόεδρος, Ευτύχης Δαμιανάκης, πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος μαζί με τον δήμαρχο Χανίων είχαν συνάντηση με τον ίδιο τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνό, προκειμένου να ξαναθέσουν το θέμα του ακινήτου.

Ο Μητροπολίτης, όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανάκης, ζήτησε από τον δήμο να συντάξει μια νέα επιστολή

που θα παρουσιάζει το ζήτημα και την πρόταση του δήμου πλήρως και τεκμηριωμένα. Η επιστολή αυτή, όπως ζητήθηκε, θα δοθεί απευθείας στα χέρια του Μητροπολίτη ΙΜΚΑ.

Δεν είναι η πρώτη επιστολή και παρέμβαση που γίνεται για το θέμα από τον δήμο. Ωστόσο, μετά το «κύμα» εξελίξεων που προέκυψαν στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας και ειδικότερα στις Μονές Γουβερνέτου και Αγίας Τριάδας, φαίνεται να δημιουργείται η ευκαιρία εξέτασης του θέματος εκ νέου και από την αρχή.

Όπως είναι γνωστό το εν λόγω οικόπεδο είχε γίνει δωρεά στον δήμο Χανίων για κοινωφελείς σκοπούς, ωστόσο είχε προκύψει κόντρα του δήμου με τον αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Εικοσιδέκα λόγω της πρωτοβουλίας του να αλλάξει η παραχώρησης χρήσης στο δήμο Χανίων του συγκεκριμένου οικοπέδου, με τη γνωστή εξέλιξη της προσωρινής διάθεσης πώλησης του ακινήτου, εκ μέρους της ενορίας Κουνουπιδιανών.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε προχωρήσει στην επιβολή ποινών στον αρχιμανδρίτη Εικοσιδέκα με την αφαίρεση των οφφικίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγίου Ονουφρίου – Ζητήθηκε, Δαμασκηνού,agiou onoufriou – zitithike, damaskinou