Μπαράζ ηλεκτρονικών απατών στην Κρήτη: Απέσπασαν πάνω από 2.000€ ξεχωριστά, από δύο ανυποψίαστους Ηρακλειώτες

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες στο νησί, με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που βλέπουν κάθε φορά χιλιάδες ευρώ να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς τους.

Μόνο χθες, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις Αρχές καταγγέλθηκαν δύο ξεχωριστά περιστατικά, με λεία πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ σε κάθε περίπτωση.

Στην πρώτη περίπτωση, ένας 79χρονος από το χωριό Κάτω Ασίτες, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δράστη, ο οποίος συστήθηκε ως λογιστής, ισχυριζόμενος ότι ο ηλικιωμένος δικαιούται οικονομική ενίσχυση μέσω Market Pass. Στη συνέχεια, ο

απατεώνας ζήτησε από τον 79χρονο τους τραπεζικούς του κωδικούς και ο ανυποψίαστος άνδρας τους έδωσε, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν 2.900 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης, η οποία καταγγέλθηκε χθες στις Αρχές, αφορά περιστατικό που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Μία 77χρονη γυναίκα, είχε λάβει ένα μήνυμα στο κινητό της (sms) το οποίο παρίστανε την τράπεζά της, ζητώντας της να πληκτρολογήσει τους κωδικούς της. Η γυναίκα, χωρίς να καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη, εισήγαγε τους κωδικούς με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν 2.100 ευρώ.

Η άτυχη γυναίκα, δεν αντιλήφθηκε ότι έλειπαν χρήματα από τον λογαριασμό της μέχρι και την Παρασκευή, όταν και προσέφυγε στις Αρχές για καταγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα