Χανιά – Εκδήλωση ΕΒΕΧ: Παράταση για τις αιτήσεις στα προγράμματα που αφορούν νέες επιχειρήσεις – Από την Κρήτη το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (φωτο)

Eκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με προσέγγιση στα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκε απόψε στο ΕΒΕΧ.

Ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση έγινε αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους γέμισαν την αίθουσα του ΕΒΕΧ.

Παράταση μέχρι 22 Μαρτίου

Σε τοποθέτησή

του ο κ. Ζερβός προς τα ΜΜΕ τόνισε ότι: “Υπάρχει μία παράταση του Προγράμματος μέχρι τις 22 Μαρτίου επειδή υπήρξαν τυπικά προβλήματα με ενδιαφερόμενους επενδυτές για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνουν την αίτησή τους”.

“Και οι δύο δράσεις εμφανίζουν ενδιαφέρον από τον κόσμο και από εν δυνάμει επιχειρηματίες”, τόνισε ο κ Ζερβός που επεσήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά νέες επιχειρήσεις ή υπό σύσταση επιχειρήσεις και όχι λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Ζερβός, εισηγητής της εκδήλωσης στο ΕΒΕΧ

Ποια είναι τα κριτήρια;

Για την ίδρυση τουριστικών επιχειρήσεων χρειάζονται:

Ωριμότητα του σχεδίουαπόδειξη ύπαρξης ιδιωτικής συμμετοχής

“Για πρώτη φορά τα κριτήρια είναι 100% αντικειμενικά. Δεν υπάρχει υποκειμενικό στοιχείο”, τόνισε ο κ. Ζερβός.

Κλείνοντας ο κ. Ζερβός προσέθεσε ότι η Κρήτη είναι πρώτη (μακράν) σε αιτήσεις σε ό,τι αφορά αυτές τις δράσεις, αν και ακόμα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία.

Οι προϋπολογισμοί μάλιστα θα παραμείνουν ως έχουν και δεν θα αλλάξουν, δηλαδή 160 εκ. ευρώ για τουριστικές επιχειρήσεις και 190 εκ. ευρώ για τους ειδικούς κλάδους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Με βάση τα δεδομένα της αναπτυξιακής δυναμικής της Τουριστικής Αγοράς των Χανίων είναι προφανής η ανάγκη για την επέκταση και αναβάθμιση των τουριστικών μας υποδομών, η οποία προϋποθέτει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την Επιχειρηματικότητα, όπως αυτό της Δράσης του ΕΣΠΑ. Αναμφίβολα, υπάρχουν σε οικονομικό και τεχνικό επίπεδο σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων, όπως και αδυναμίες των προγραμμάτων. Σίγουρα όμως είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά”.

Βασ. Φου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Εκδήλωση ΕΒΕΧ, Παράταση, Κρήτη,chania – ekdilosi evech, paratasi, kriti