Χανιά: Απίθανες επινοήσεις μαθητών υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους – Διήμερο έμπνευσης και δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο (φωτο-βιντεο)

Εξαιρετικές εμπνεύσεις μαθητών σχολείων όλου του νομού Χανίων έχουν την ευκαιρία να δουν μικροί και μεγάλοι στο Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο του διήμερου (18 και 19 Απριλίου) Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιείται για 13η φορά.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με την έγκριση του

Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Παιδιά από γυμνάσια και λύκεια όλου του νομού Χανίων εκθέτουν πρωτοποριακές δημιουργίες, άλλες χρήσιμες στην καθημερινότητα, άλλες εξαιρετικές για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων και άλλες με έντονο επιστημονικό “χρώμα”.

Τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο “ακονίζουν το μυαλό” τους, κλείνοντας το μάτι φυσικά στην ψηφιακή εποχή που έχουμε εισαχθεί.

Δείτε σε βίντεο μερικές επινοήσεις μαθητών:

Μια εξαιρετικά χρήσιμη ιστοσελίδα φαρμακείου έφτιαξε μαθητής του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου:

Μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

Την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών, με την αξία που έχουν, πρωτίστως στους ίδιους τους μαθητές, επεσήμανε ο διευθυντής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων Μανώλης Χριστοδουλάκης:

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα υπήρχε διαδραστικό μάθημα από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τα μαθηματικά της πληροφορικής.

“Εδώ κάνουμε ένα εργαστήριο για το δυαδικό σύστημα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιούμε υπολογιστές. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι όπου με το σώμα τους προσομοιώνουν τη λειτουργία των κυκλωμάτων ενός υπολογιστή και σχηματίζουν αριθμούς στο δυαδικό σύστημα. Ακολούθως μαθαίνουμε και τις πράξεις”, αναφέρει ο Νεκτάριος Μουμουτζής μέλος ΕΔΗΠ Πολυτεχνείου Κρήτης στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ο κ. Νεκτάριος Μουμουτζής

Το 13 Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή (19/4).

Βασίλης Φουντουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Απίθανες, – Διήμερο, Πνευματικό Κέντρο -βιντεο,chania, apithanes, – diimero, pnevmatiko kentro -vinteo