Χανιά: Αρρώστησε η νηπιαγωγός και έκλεισε το νηπιαγωγείο

Χωρίς νηπιαγωγό έχει μείνει το νηπιαγωγείο του 16ου Ολοήμερου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Η νηπιαγωγός πήρε αναρρωτική άδεια και δεν υπάρχει άτομο να αναπληρώσει το κενό, καθώς για όλο τον νομό υπάρχει μόνο μια αναπληρώτρια.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Ολοήμερου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων, αναφέρει:

«Για ακόμα μία φορά έκλεισε νηπιαγωγείο του σχολείου μας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού!

Για ακόμα μία φορά νηπιαγωγείο του σχολείου μας έκλεισε σήμερα, καθώς η εκπαιδευτικός αρρώστησε και βρίσκεται σε νόμιμη

άδεια και από όσο γνωρίζουμε στη Διεύθυνση Εκπαίδευση υπάρχει μόλις ΜΙΑ αναπληρώτρια για όλο τον νομό. Πριν από δύο εβδομάδες και πάλι για τον ίδιο λόγο τα παιδιά πήγαν στο σχολείο τους μόλις τις δύο από τις πέντε μέρες.

Μετά από επικοινωνία με την πρωτοβάθμια απλά μας ανακοινώθηκε ότι δυστυχώς η μοναδική αναπληρώτρια αντικαθιστά άλλο κενό και δε θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το νηπιαγωγείο μας σήμερα και πιθανά ούτε και αύριο, όπως μας είπαν.

Είναι φυσικό με το κοκτέιλ ιώσεων που βράζει μέσα στις σχολικές αίθουσες να αρρωσταίνουν και οι εκπαιδευτικοί! Είναι ταυτόχρονα υποχρέωση του κράτους να προβλέπει ότι θα υπάρχουν κενά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να προσλαμβάνει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε δεκάδες οικογένειες να μη βρίσκονται στον αέρα κάθε λίγο και λιγάκι και να μην καταπατάται το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση, στη μόρφωση.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των γονιών του νηπιαγωγείου μας και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να δοθεί άμεσα λύση και να προσληφθεί έστω και ΤΩΡΑ ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών.»

Keywords
Τυχαία Θέματα