Χανιά: Κοπή πίτας Ερανικής Επιτροπής Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Στερνών (φωτο)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση για την κοπή της αγιοβασιλόπιτας της ερανικής επιτροπής του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Στερνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη Λέσχη Αξιωματικών Π.Β.Κ. «Αστέρια» και εκτός των άλλων περιελάμβανε και απονομή επαίνων σε νεοεισακτέους φοιτητές της Ενορίας, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024. Συγκεκριμένα έπαινοι δόθηκαν στους:

Λέκκα Γεώργιο του Νικολάου,Μαρακάκη Ανθή του Γεωργίου,Ξανθουδάκη Ευρυδίκη του Γεωργίου,Παλαιολόγου Φωτεινή
του Γεωργίου,Πατεράκη Θεμιστοκλή του Παντελεήμονα,Σακελλάρη Εμμανουέλλα – Ευδοξία του Κλέαρχου,Σακελλάρη Χαρισία του Κλέαρχου καιΤζομπανάκη Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου.

Επίσης αποδόθηκε τιμητική διάκριση από την Ενορία με την απονομή Εύφημου Μνείας στους παρακάτω, για την ανιδιοτελή και με υπερβάλλοντα ζήλο μέχρι τώρα προσφορά τους στο έργο και τα δρώμενα της Ενορίας Στερνών:

Υπσγο (ΠΒ) Μουστάκη Ιωάννη Δκτη ΠΒΚ,Οικογένεια κ. Πατεράκη Νικόλαου,Βεργανελάκη Γεώργιο επίτιμο Πρόεδρο Π.Σ. Στερνών Μινώα,Παπαδομανωλάκη Δημήτριο του Ιωάννου καιΑντωνακάκη Απόστολο του Εμμανουήλ.

Πριν την εκδήλωση μέλος της Ερανικής Επιτροπής ανέφερε τα εξής:

«Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και κατόπιν εισηγήσεως του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου, Εφημερίου της Ενορίας μας και προέδρου της Ερανικής Επιτροπής και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, συστάθηκε η Ερανική Επιτροπή της Ενορίας μας, αποτελούμενη από γυναίκες και άντρες της ενορίας με διάθεση για προσφορά.

Σκοπός της Ερανικής Επιτροπής σε πρώτη φάση είναι, η αντικατάσταση του Τέμπλου του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Γεωργίου και η ανάπλαση του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού.

Η Επιτροπή που απαρτίζεται από αξιότιμα μέλη, όλων των ηλικιών και έχοντας μεράκι και πολύ αγάπη για την διακονία που επιτελούν, διοργανώνουν ποικίλες δραστηριότητες όπως:

Εκδρομές μονοήμερες και πολυήμερες, bazaar, λαχειοφόρους, και όπως την σημερινή κοπή της βασιλόπιτας κ.α. Όλα αυτά με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών που απαιτούνται για τον εσωτερικό χώρο του Ιερού Ναού μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της Ερανικής Επιτροπής διακονούν με πολύ αγάπη το έργο για την αποπεράτωσης του Τέμπλου, αλλά και της ανάπλασης του εσωτερικού χώρου του κεντρικού Ενοριακού Ιερού Ναού μας. Η θητεία τους έχει διάρκεια τρία έτη.

Θέλουμε λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Να ευχαριστήσουμε το διοικητή του ΠΒΚ για την διάθεση της αίθουσας όπου βρισκόμαστε και τον υπεύθυνο της Λέσχης κ Κωσταντίνου Νικηφόρο για την άψογη συνεργασία, μαζί βέβαια και όλο το προσωπικό.

Να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Πατεράκη που είναι και ο κεντρικός μας χορηγός σήμερα. Στη συνέχεια να ευχαριστήσουμε κι άλλον έναν χωριανό μας, που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του για την τέλεια προετοιμασία του φαγητού και του σερβιρίσματος. Επίσης να ευχαριστήσουμε και όλους τους χορηγούς μας που αναγράφονται στις λίστες με τα δώρα, που με την αγάπη τους και τη στήριξή τους στην Ενορία μας και τη φιλότιμη προσπάθεια όλων των μελών της Επιτροπής για την συγκέντρωση στη σημερινή λαχειοφόρο των 500 περίπου δώρων. Τους ευχαριστούμε όλους.

Να Ευχαριστήσουμε επίσης άλλο ένα πρόσωπο που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του σήμερα, για τη διάθεση του λευκού κρασιού και επίσης τον κύριο κ. Νικολουδάκη για τη διάθεση του κόκκινου κρασιού.

Να ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε καλή δύναμη στο συγκρότημα του κυρίου Νικολάου Δημοτάκη για την αφιλοκερδή παρουσία τους στο κρητικό πρόγραμμα, και την Τζωρτζίνα Αντωνακάκη για την αφιλοκερδή παρουσία της σήμερα όπου θα μας κρατήσει συντροφιά στο λαϊκό πρόγραμμα.

Τους νέους της ενορίας μας που θα είναι στη διάθεση του σέρβις, που ήρθαν αφιλοκερδώς να ενισχύσουν το έργο μας. Παιδιά να είστε καλά και σας ευχαριστούμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο Στερνών και στο πρόσωπο του προέδρου και όλων των μελών του Δ.Σ. για την χορήγηση ενός δώρου.

Επίσης το MiiS Super market & coffee bar την κυρία Σοφία Λιμογιάννη για την προσφορά των αναψυκτικών.

Και τελειώνοντας θα θέλαμε για ακόμα μία φορά να εκφράσουμε την ευχαριστίες μας σε όλους εσάς και τους εθελοντές, που ήρθατε σήμερα και συμβάλλεται με την παρουσία σας στο έργο της Ενορίας μας.

Όλοι μαζί για ένα καλό σκοπό για ένα όμορφο τόπο.»

Τα μέλη της Ερανικής Επιτροπής απαρτίζονται από τους:

Πρόεδρος: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης

Υπεύθυνη και Πρόεδρος του συμβουλίου: Αργυρώ Γεωργίου Γιαναράκη

Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Σπυρίδωνος Μανωλάκη

Β’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Ιωάννου Παπαδομανωλάκης

Γραμματέας: Ευδοξία Εμμανουήλ Τσουχλαράκη

Βοηθός Γραμματέα: Αθηνά Εμμανουήλ Λυκάκη

Ταμίας: Ευάγγελος Εμμανουήλ Λιονάκης

Βοηθός Ταμία: Παντελίτσα  Τραχανατζή

Μέλη Ερανικής Επιτροπής:

Αντωνία Δημητρίου Βαΐτση

Μαρία Ιωσήφ Χατζηδάκη

Μιράντα Καλομοίρα Ιωάννου Λυκάκη

Κυριακή Αποστόλου Μπατσίνη

Σπυριδούλα Νικολάου Παπαδομανωλάκη

Θάλεια Γεωργίου Μπαλωμενάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Κοπή, Ερανικής Επιτροπής Ι Ν, Ευαγγελισμού, Θεοτόκου Στερνών,chania, kopi, eranikis epitropis i n, evangelismou, theotokou sternon